Ελλαδα

«Τρύπα» στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ - Έπεσε κομμάτι από το ταβάνι

Οι φοιτητές καταγγέλλουν και απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολυτεχνική Σχολή
Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Θεσσαλονίκη: Διαρροή από το καλοριφέρ πότισε την ψευδοροφή και έπεσε κομμάτι της σε πτέρυγα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Διαρροή νερού στο κλειστό σύστημα θέρμανσης (καλοριφέρ) της πτέρυγας των Μηχανολόγων Μηχανικών στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ από κάποιο τρύπημα στις σωληνώσεις, που συνέβη μέσα στο Σαββατοκύριακο, είχε ως αποτέλεσμα να «ποτίσει» η ψευδοροφή σε διάδρομο έξω από αίθουσα διδασκαλίας και ένα κομμάτι της να σπάσει και να αποκολληθεί αφήνοντας μία τρύπα.

Το περιστατικό κατήγγειλε η φοιτητική παράταξη ΑΡ.ΑΓ.Ε. που συμμετέχει στον Φοιτητικό Σύλλογο Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων του ΑΠΘ. «Τη Δευτέρα 17/2/20, στο διάδρομο των Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, έπεσε κυριολεκτικά ένα κομμάτι από το ταβάνι, αφήνοντας μια ευμεγέθη τρύπα, την ώρα που είχε μάθημα το τρίτο έτος. Το αστείο με τις συνθήκες σπουδών μας στη σχολή πρέπει να τελειώσει», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

Το πρόβλημα της διαρροής αντιμετωπίστηκε και η ζημιά θα αποκατασταθεί, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. «Ήταν μια διαρροή που πότισε το ταβάνι, καθώς όταν γίνεται ζημιά Σαββατοκύριακο ή αργία μπορεί να δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για τη συντήρηση και τη βελτίωση των υποδομών. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή γίνεται το έργο της ανακατασκευής των τουαλετών απέναντι από εκεί που υπήρξε η διαρροή. Πρόκειται για έργο που είχε να γίνει χρόνια. Αν είχαμε περισσότερα χρήματα θα είχαν γίνει περισσότερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Κώστας Κατσιφαράκης.

«Πάντως είναι ευχάριστο το ότι νοιάζονται οι φοιτητές μας για την κατάσταση των χώρων της Σχολής, και θα είναι ακόμη πιο ευχάριστο, αν δείχνουν έμπρακτα αυτό το ενδιαφέρον προστατεύοντάς τους από φθορές», πρόσθεσε.

Οι φοιτητές διεκδικούν:

• Άμεση αποκατάσταση της ζημιάς χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικού παράγοντα
• Ανθρώπινες συνθήκες και ρυθμούς σπουδών
• Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, ποιοτική Παιδεία για όλους-ες. Καμία εφαρμογή της εξίσωσης δημοσίων-ιδιωτικών. Καμία διαγραφή φοιτητή. Καμία αξιολόγηση
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, ούτε ένα ευρώ για το χρέος και τα πολεμικά εργαστήρια 

Παράλληλα, οι φοιτητές προχωρούν την επόμενη εβδομάδα σε Γενική Συνέλευση του Σ.Φ. Ηλ-Μηχ, όπως αναφέρουν, «για όλα τα οξυμένα ζητήματα στη σχολή, αλλά και για το ζήτημα του νόμου που χωρίς καμία ντροπή πέρασε η κυβέρνηση μέσα στην εξεταστική, εξισώνοντας τα πτυχία μας με τα ιδιωτικά κολλέγια και βάζοντας τα θεμέλια για δίδακτρα στα προπτυχιακά».


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ