- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Κατά 300% αυξήθηκε η τιμή των μασκών
«Aισχροκέρδεια σε βάρος των νοσοκομείων και των πολιτών»
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα νοσοκομεία ανέβηκε 300%.
«Έλλειψη μασκών προφασίζονται οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια σε βάρος των νοσοκομείων και των πολιτών, εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία για εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού και τη γρίπη που είναι σε έξαρση», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
«Η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%», προσθέτει η Ομοσπονδία, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στα νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή τα νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου συμβάσεις. Όπως σημειώνει, «τα νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες μασκών αυτόν τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να τις αγοράσουν στη "μαύρη αγορά". Μάλιστα, όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «τις απλές χειρουργικές μάσκες αγόραζαν την κάθε μία προς 0,0116 λεπτά+ΦΠΑ. Τώρα θα αγοράζουν προς 0,032 λεπτά του ευρώ+ΦΠΑ. Τις μάσκες υψηλής προστασίας την κάθε μία αγόραζαν 0,64 λεπτά του ευρώ +ΦΠΑ και τώρα θα αγοράσουν προς 2ευρώ τη μία +ΦΠΑ».
Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, εκτιμώντας ότι «δεν θα αντέξουν οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και αυτό που θα συμβεί είναι να ξεμείνουν από μάσκες», οι οποίες «είναι απαραίτητες στους πολίτες αν όχι για τον κορωνοϊό, σίγουρα, όμως, και για την εποχική γρίπη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.