- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ελλάδα προτείνει για το Νόμπελ Ειρήνης 2020 το ΕΔΔΑ
«Η Ελλάδα εκτιμά ιδιαίτερα το έργο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»
Η ελληνική πρόταση για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στο ΕΔΔΑ, είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η Ελλάδα, με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, προτείνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το Νόμπελ Ειρήνης 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τη σχετική επιστολή προς την επιτροπή του βραβείου Νόμπελ με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Η Ελλάδα εκτιμά ιδιαίτερα το έργο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διασφάλιση της διεθνούς δικαιοσύνης, αναγνωρίζοντας την ευρύτερη συμβολή του στην εμπέδωση και προαγωγή της παγκόσμιας ειρήνης», επισημαίνει το υπουργείο.
«Το γεγονός, δε, ότι η χώρα μας αναλαμβάνει την επόμενη προεδρία της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μάιος-Νοέμβριος 2020), η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την εφαρμογή της οποίας παρακολουθεί το ΕΔΔΑ, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την υποβολή της εν λόγω πρότασης», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.