- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες σε Λάρισα και Καρδίτσα. Ποια είναι τα αιτήματά τους.
Τα τρακτέρ στους δρόμους έβγαλαν σήμερα οι αγρότες των νομών Λάρισας και Καρδίτσας.
Στη Λάρισα οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ σε κατά τόπους σημεία και συγκεκριμένα στον δρόμο Λάρισας - Κοζάνης στον Τύρναβο και στον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα.
Το πιο μαζικό μπλόκο αυτή την στιγμή φαίνεται πως έχει στηθεί από τους αγρότες του Τυρνάβου οι οποίοι απέκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά τον δρόμο Λάρισας - Κοζάνης και στη συνέχεια τοποθέτησαν τα τρακτέρ τους στην άκρη του οδοστρώματος.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Τσικριτσής, εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, σημείωσε ότι παραμένουν τα αιτήματα των αγροτών όπως έχουν αποτυπωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ τόνισε πως οι αγρότες διεκδικούν λύσεις από το αρμόδιο υπουργείο.
Αναφορικά με τους σχεδιασμούς των κινητοποιήσεων τους είπε ότι θα παραμείνουν στο σημείο του δρόμου και τις επόμενες ημέρες και πως σε καθημερινή βάση θα αποφασίζεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.
Σημειώνεται πως οι σημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των αποφάσεων που είχαν πάρει οι αγρότες που συμμετέχουν στους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού Λάρισας την προηγούμενη εβδομάδα στην πανελλαδική τους σύσκεψη.
Καρδίτσα: Αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ. Τι ζητά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων
Στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από την Καρδίτσα στον Παλαμά, στο ύψος του κυκλικού κόμβου του Ε65, και με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες της περιοχής, αφού αρχικά ένας μικρός αριθμός από αυτά είχαν βρεθεί στην κεντρική οδό του Ε65, στο ρεύμα προς τα Τρίκαλα, από όπου όμως στη συνέχεια αποχώρησαν.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα αγροτικά νοικοκυριά, καθώς, όπως εξήγησε, «τα συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος». «Δεν έχουμε χρήματα», τόνισε χαρακτηριστικά «για θέρμανση στα σπίτια μας, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας», κάνοντας λόγο για «ορατό πρόβλημα επιβίωσης».
Ο ίδιος ακόμα μίλησε, όσον αφορά τις διεκδικήσεις, για «μείωση του κόστους με αφορολόγητο πετρέλαιο, εγγυημένες τιμές που να επιτρέπουν την επιβίωσή μας, σύμφωνα με το κόστος παραγωγής και την ποιότητα», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όσους «κάθονται στον καναπέ», να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Γιατί, όπως είπε, «όσοι κάθονται και κοιτάζουν ως θεατές να ξέρουν ότι στο τέλος θα τους πάρουν και τον καναπέ και το σπίτι». Τέλος ο κ. Τζέλλας δεν παρέλειψε να τονίσει πως «την 1η Φλεβάρη οι αγρότες της Καρδίτσας, συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην "Agrotica" στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00 το μεσημέρι». Στην αγροτική κινητοποίηση, υπήρξε συμπαράσταση από εκπροσώπους σωματείων και φορέων της Καρδίτσας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικούς
Νέοι, ασφαλείς και προσβάσιμοι χώροι παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στις γειτονιές της Αθήνας
Ο βίος και τα μαρτύρια του Αγίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες
Δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος αναβάτης
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.