- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Meteo: Συννεφιασμένα Χριστούγεννα με βορειοδυτικούς ανέμους
Η πρόβλεψη του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Συννεφιασμένα Χριστούγεννα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετά μέρη, αλλά και βορειοδυτικούς ανέμους.
Παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τα Χριστούγεννα στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως επτά μποφόρ στα πελάγη και θα υπάρξει παγετός νωρίς το πρωί στα βόρεια.
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, ανήμερα των Χριστουγέννων, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, καθώς επίσης σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες βροχοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα νότια ηπειρωτικά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα αναμένονται στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από μείον 2 έως 12 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από ένα έως 13 βαθμούς στην Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 16 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 16 στα νησιά του Ιονίου, από 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στις Σποράδες και την Κρήτη τοπικά 8 μποφόρ.
Καλός καιρό με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.
Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Ψυχρή εισβολή από το Σάββατο
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, από το Σάββατο θα παρατηρηθεί μια ψυχρή εισβολή στα βόρεια της χώρας με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα επεκταθεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.