- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Υπόθεση Siemens: Στη φυλακή η σύζυγος του καταζητούμενου Καραβέλα
Είχε ζητήσει να εκτίσει την ποινή της κατ' οίκον
Η εισαγγελέας θεώρησε την κ. Καραβέλα, σύζυγο του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, ως ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.
Αρνητική απάντηση έδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση της Siemens, στη Μάρθα Καραβέλα, που ζήτησε να εκτίσει κατ' οίκον, λόγω ηλικίας, την ποινή των 13 ετών κάθειρξης που της επιβλήθηκε.
Το δικαστήριο έκρινε πως για τη σύζυγο του πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρείας, Χρήστου Καραβέλα, φυγόποινου πλέον μετά την καταδίκη του, δεν πρέπει να εφαρμοστεί η πρόνοια του νέου Ποινικού Κώδικα για κατ' οίκον έκτιση σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους.
Οι εφέτες αποδέχθηκαν την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία θεώρησε την κ. Καραβέλα, που ήδη έχει μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας, ως ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.
Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζεται από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως ιδιαίτερα σκληρή και χωρίς επαρκή αιτιολογία, με δεδομένο, όπως τονίζουν οι συνήγοροί της, πως η κ. Καραβέλα είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια.
Μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, από τους συνολικά 22 καταδικασθέντες, τρεις είναι οι κρατούμενοι για την υπόθεση της σύμβασης της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ. Πλην της κ. Καραβέλα, κρατούμενοι είναι, επίσης, το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης και το πρώην στέλεχος του Οργανισμού Γιώργος Σκαρπέλης.
Η επόμενη και τελευταία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, συνεδρίαση του δικαστηρίου θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, οπότε και θα αποφασίσει για την απόδοση των κατασχεθέντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.