- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην Αριστοτέλους -Η έκπληξη του Ζέρβα
Η Θεσσαλονίκη φόρεσε τα γιορτινά της
Με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα σε ρόλο μαέστρου φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψε απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία πλήθους κόσμου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανοίγοντας την αυλαία των φετινών «Μαγεμένων Γιορτών».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κρατώντας μια μπαγκέτα, παρουσία της ερμηνεύτριας 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη, διευθύνοντας τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου έδωσε το σύνθημα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Το εντυπωσιακό φυσικό έλατο, ύψους 17 μέτρων, στολίζουν χιλιάδες λαμπιόνια και θα βρίσκεται όλη την εορταστική περίοδο στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης.
Η γιορτή άρχισε με το σάλπισμα από τις τρομπέτες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε εμφάνιση του συνόλου Piandaemonium με 6 πιάνα με ουρά επί σκηνής και 12 διακεκριμένους πιανίστες. Στην συνέχεια και σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου οι πολίτες απόλαυσαν άριες και μελωδίες από τέσσερις λυρικές τραγουδίστριες.
Ακολούθησε συναυλία με την 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη και τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στα «γιορτινά» έχουν στολιστεί και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης, με τον πεζοδρόμο της Αγίας Σοφίας να «μαγνητίζει» τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών, χάρη στον μπλε «ουρανό».
Αύριο, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, φωταγωγείται το Δέντρο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Πλατεία Δικαστηρίων όπου και θα αποτελέσει πόλο έλξης κατά τη διάρκεια των γιορτών για μικρούς και μεγάλους. Ήδη όλα είναι έτοιμα στην πλατεία, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, και τα δεκάδες χριστουγεννιάτικα σπιτάκια περιμένουν να υποδεχτούν τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες.
Bίντεο: thestival.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προστίθενται περίπου 75 χιλιόμετρα σύγχρονης σηματοδότησης
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 106 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα
Σε επιφυλακή οι ειδικοί - «Η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά», λέει ο Λέκκας
H μοτοσικλέτα αποτελούσε αντικείμενο αστυνομικών ερευνών για πιθανές παραβάσεις
Στατιστικά στοιχεία δείχνουν βελτίωση στην οδική ασφάλεια, αλλά η χώρα μας παραμένει πίσω
Η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από χορτοκοπτικό μηχάνημα
Αναμένεται σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Φέρει κατάγματα σε κρανίο και λεκάνη
Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρακολούθηση του φαινομένου σε πραγματικό χρόνο από το Εργαστήριο Σεισμολογίας
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση του
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.