- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λέρος: Κάτοικοι εμπόδισαν την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών
Τελικά, δεν αποβιβάστηκαν οι μετανάστες στο νησί
Κάτοικοι στη Λέρο εμπόδισαν την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών από πλοίο.
Κάτοικοι του νησιού της Λέρου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Μιχάλη Κόλια και ομάδα δημοτικών συμβούλων, εμπόδισαν σήμερα, μετά τα μεσάνυχτα, την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών στο νησί, οι οποίοι μεταφέρονταν με το πλοίο Blue Star Patmos από άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
Συγκεκριμένα, μετά την άφιξη του πλοίου, αντιπροσωπεία -αποτελούμενη από τον κ. Κόλια, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων- επιβιβάστηκε στο πλοίο απαιτώντας να μην αποβιβαστούν οι πρόσφυγες-μετανάστες. Κατόπιν διαβουλεύσεων, τόσο με τους αστυνομικούς που συνόδευαν τους πρόσφυγες-μετανάστες όσο και με το πλήρωμα του Blue Star Patmos, καθώς και με το Λιμεναρχείο, αποφασίστηκε η αναχώρηση του πλοίου, χωρίς τελικά να αποβιβαστούν οι μετανάστες στο νησί.
Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος επισήμανε ότι η Λέρος δεν πρόκειται να δεχτεί άλλους μετανάστες και πρόσφυγες και πως ανάλογες θα είναι οι αντιδράσεις εάν επιχειρηθεί ξανά κάτι τέτοιο.
Όπως τόνισε ο κ. Κόλιας, ο Δήμος Λέρου απαιτεί την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τη μεταφορά στη Λέρο όσων προσφύγων-μεταναστών εντοπίζονται μόνο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου, τη μετακίνηση προς την ενδοχώρα των νεοαφιχθέντων προσφύγων-μεταναστών εντός δύο ημερών, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των αρμοδίων. Επίσης, τη συνέχιση του Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ, διότι στον Δήμο Λέρου δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων για το ΚΥΤ, την ενίσχυση του νοσοκομείου Λέρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη μέριμνα της πολιτείας για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για αυτούς που παραμένουν στη Λέρο και την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και ασύλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.