Ελλαδα

Τραγωδία στο Ίλιον: Επιμένει στην εκδοχή του ατυχήματος ο πατέρας

«Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ίλιον: Ο πατέρας για το νεκρό παιδί του

Επιμένει στην εκδοχή του ατυχήματος για το 2,5 ετών αγοράκι ο πατέρας από το Ίλιον. «Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής» είπε.

Από ασφυξία προήλθε ο θάνατος του 2,5 ετών αγοριού από το Ίλιον, ο οποίος ήταν σταδιακός, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. Την ίδια ώρα, οι γονείς παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο πατέρας του παιδιού, σε νέες του δηλώσεις το πρωί, περιέγραψε καρέ-καρέ τις δραματικές στιγμές, όταν ο ίδιος και η σύζυγός του βρήκαν το παιδάκι τους χωρίς τις αισθήσεις του, μέσα στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού.

Περιγράφοντας τι προηγήθηκε και τι συνέβη το μοιραίο βράδυ, είπε χαρακτηριστικά: «Στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει ένας αποθηκευτικός χώρος και για να τον σηκώσεις χρειάζεται αντρική δύναμη, τον οποίο τον είχα αφήσει ανοιχτό. Ο μικρός τον ανακάλυψε αυτόν τον χώρο κάτω από την κρεβατοκάμαρα. Όταν τον ανοίξαμε για πρώτη φορά, το παιδί το αποτύπωσε στο μυαλό του και έτσι βρήκε ένα καινούργιο παιχνίδι. Ο μικρός κοιμόταν τις περισσότερες φορές στο σαλόνι μαζί μας. Το παιδί ξυπνούσε τη νύχτα και πότε κοιμόταν στην κούνια, κάτω στη μοκέτα, πότε στο αδερφάκι του, γενικώς ήταν ένα ζωηρό παιδάκι. Σηκώθηκε η μαμά του στις 5 τα ξημερώματα για να φτιάξει γάλα, δεν τον είδε δίπλα της. Στη συνέχεια, άρχισε να ψάχνει μέσα στο σπίτι και δεν τον έβρισκε. Μετά, βλέπει το κρεβάτι, που έχει τον αποθηκευτικό χώρο, κλειστό. Έρχεται αγχωμένη και με ξυπνάει. Και πάμε μαζί και ανοίγουμε τον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού, γιατί όπως σας είπα προηγουμένως θέλει αντρική δύναμη αυτό για να ανοίξει. Και τότε βλέπουμε και οι δυο το παιδί νεκρό».

»Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής» είπε, περιγράφοντας πως άκουγε κάποιους θορύβους («άκουγα τα σαλάκια του») αλλά όχι την καρδιά του παιδιού να χτυπάει. Η μητέρα έπαθε νευρικό κλονισμό βλέποντας το παιδί νεκρό. Ουρλιάζαμε στη γειτονιά, περισσότερο η μητέρα του» είπε ο πατέρας.

«Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ο Ταξιάρχης (σ.σ. η κλινική όπου πήγαν το παιδί) που είναι κοντά, στη Θηβών. Όχι το Παίδων», είπε για την κλινική όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του μικρού αγοριού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ