Ελλαδα

Εγκατάλειψη - Έτσι είναι σήμερα το σπίτι της Σοφίας Βέμπο

Ρημάζει ανάμεσα σε πολυκατοικίες του Βόλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι της Σοφίας Βέμπο στον Βόλο
Το σπίτι της Σοφίας Βέμπο στον Βόλο / © thenewpaper.gr

Ξεχασμένο από τον χρόνο και την πολιτεία ρημάζει το σπίτι που διέμενε η Σοφία Βέμπο στον Βόλο.

Εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο καταρρέει στον Βόλο το σπίτι στο οποίο διέμενε για περίπου 18 χρόνια η κορυφαία ερμηνεύτρια Σοφία Βέμπο.

Η ιστοσελίδα «thenewpaper.gr» δημοσιεύει φωτογραφίας του κτιρίου, το οποίο «
ακόμα δεν έχει πουληθεί, καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένο ανάμεσα σε πολυκατοικίες».

Το σπίτι της Σοφίας Βέμπο βρίσκεται στο στενό μεταξύ της κλινικής Παπαγεωργίου και του Παπασωτηρίου στην οδό Δημητριάδος στο κέντρο της πόλης, μεταξύ Κουμουνδούρου και Γκλαβάνη. «Αντί ο Δήμος Βόλου να αγοράσει αυτό το σπίτι και να το μετατρέψει σε Μουσείο Βέμπο, ακόμα ψάχνουμε να βρούμε την προτομή, που κάποιοι αφαίρεσαν μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης», σχολιάζει το δημοσίευμα.

vempo2.jpg

Το πραγματικό της ερμηνεύτριας του έπους του '40 και όχι μόνο ήταν Σοφία Μπέμπου. Το όνομα Βέμπο επέλεξε η ίδια να υιοθετήσει κάνοντας και τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες επειδή έτσι είχε συνηθίσει να προφέρει το όνομά της το κοινό.

vempo1.jpg

Γεννήθηκε στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης στις 10 Φεβρουάριου του 1910 όπου ο πατέρας της Αθανάσιος Μπέμπος, καταγόμενος από την Τσαριτσάνη είχε εγκατασταθεί εκεί δουλεύοντας ως καπνεργάτης. Το 1912 η οικογένειά της μετεγκαταστάθηκε στη Κωνσταντινούπολη, όπου εκεί γεννήθηκε ο αδελφός της Γιώργος, που τον αποκαλούσαν Τζώρτζη, η αδελφή της Αλίκη και ο μικρότερος αδελφός της Ανδρέας.

Στον Βόλο η Σοφία Βέμπο, αναγκάστηκε λόγω φτώχειας να δουλεύει για να βοηθήσει την οικογένειά της. Ξεκίνησε να δουλεύει ως ταμίας στο κατάστημα «Φλωρία» του Βόλου. Παράλληλα της άρεσε η μουσική και αγοράζοντας μία κιθάρα άρχισε να εξασκείται σ’ αυτή με τη βοήθεια της φίλης της Μαρίτσας Χασάπη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ