Ελλαδα

Αίγιο: 3 κακουργήματα για τον 28χρονο που προκάλεσε το φρικτό τροχαίο

Βαρύτατο κατηγορητήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aigio.jpg
Ο 28χρονος την ώρα της σύλληψής του στην παραλία © pelop.gr

Το κατηγορητήριο της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου αφορά σε τρία βαριά κακουργήματα για τον 28χρονο που προκάλεσε το φρικτό τροχαίο δυστύχημα.

Βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο για τον 28χρονο σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, που στις 25 Αυγούστου παρέσυρε και σκότωσε με το ΙΧ του μια 67χρονη και το μόλις ενός έτους εγγόνι της στην περιοχή Καμάρες στο Αίγιο. Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», το κατηγορητήριο της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου αφορά σε τρία βαριά κακουργήματα για τον 28χρονο που προκάλεσε το φρικτό τροχαίο δυστύχημα. Ειδικότερα το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα εξής κακουργήματα:

• Ανθρωποκτονία, από αμέλεια, κατά συρροή
• Επικίνδυνη οδήγηση, υπό την επήρεια αλκοόλ
• Αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.

Οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

«Με επικίνδυνους ελιγμούς, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας, προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο.

Παράλληλα, η αντιεισαγγελέας στο κλητήριο θέσπισμά της τονίζει ότι «από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδότητες, ν' αποφύγει».

Το κατηγορητήριο για τον 28χρονο, καταλήγει: «Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα».

«Ενώ ήταν στρατιωτικός, παρέβη τη διάταξη που απαγορεύει την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος» τονίζεται, καθώς η τοξικολογική εξέταση του αίματός του, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφέρεται σε υπέρβαση του ορίου αλκοόλ σε ποσοστό πάνω από 50% (1,71 με όριο 1,10 γρ./λίτρο).
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ