Ελλαδα

Κυμπουρόπουλος και Γεωργούλης τα λένε στο «Meet my Mep»

«Η προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία αποτελεί διακομματική προσπάθεια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kympouropoulos_.jpg
Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Για τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των ΑμεΑ διοργανώθηκε από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο το «Meet my Mep». Παρευρέθηκε κι ο Αλέξης Γεωργούλης.

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, διοργανώθηκε συνάντηση με θέμα «Meet my MEP», στο πλαίσιο του Freedom Drive, υπό την αιγίδα του European Network of Independent Living (ENIL).

eventkymp.jpg

«Ήταν τιμή μου να παρευρεθώ, με άλλους Ευρωβουλευτές, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργο Σταμάτη και να ακούσω βιώματα νέων από τον Οργανισμό Ανεξάρτητης Διαβίωσης στην Ελλάδα και να συζητήσω μαζί τους για έμπρακτες πολιτικές συνεισφοράς στην πραγμάτωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία» δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Και πρόσθεσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως περίπου 12-15% του πληθυσμού διαθέτει κάποιου είδους αναπηρία, γεγονός που αποδεικνύει πως το κομμάτι αυτό της κοινωνίας είναι αναπόσπαστο και διαθέσιμο προς αξιοποίηση. Η προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία αποτελεί διακομματική προσπάθεια, ενώ σημείο σταθμός σε αυτήν την προσπάθεια θα αποτελέσει το πλαίσιο απο-ιδρυματοποίησης αυτών, αλλά και η λήψη υποστηρικτικών μέτρων  για την ανεξάρτητη διαβίωση. 

»Ορατότητα αυτών των ατόμων στην κοινωνία, ορθή πληροφόρηση και επαρκή ενημέρωση των πολιτών, είναι τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης στην κοινωνία. 

»Αναγνωρίζοντας την αμέριστη σημασία των παραπάνω, δεσμεύτηκα να παραμείνω αρωγός στην προσπάθεια επίτευξης ενός μέλλοντος που  δεν θα γνωρίζει διακρίσεις». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ