Ελλαδα

«Πνίγηκαν» Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα (εικόνες, video)

Από την έντονη χαλαζόπτωση και ισχυρή βροχόπτωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
apegklovismos2.jpg
Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας στην Ευκαρπία © seleo.gr

Πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα από την έντονη κακοκαιρία και την ισχυρή βροχόπτωση. Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί από Εύοσμο, Ευκαρπία και Ωραιόκαστρο.

Τεράστια ήταν τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χτες το απόγευμα και βράδυ τη Μακεδονία και Θεσσαλία με τα περισσότερα να καταγράφονται στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης και στα Τρίκαλα.

Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν κι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

kairos_thesnikh_1909_2-768x576.jpg
Εγκλωβισμένοι οδηγοί στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης © thestival.gr

Thestival.gr Εγκλωβισμένα ΙΧ στον Περιφερειακό

Η ισχυρή βροχόπτωση που συνοδευόταν από δυνατές ριπές ανέμων έπληξε -κυρίως- τον Εύοσμο, την Ευκαρπία και το Ωραιόκαστρο.

Μέχρι αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει τις αντλήσεις υδάτων, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησε απεγκλωβισμούς οδηγών από οχήματα.

Emmanuel Macron On Russian Interference, The Threat Of Terrorism, The Paris Agreement & More | TIME

Αυτοκίνητο κόλλησε στην Εσωτερική Περιφερειακή - Voria.gr

Μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου με συνέπεια να ακινητοποιηθούν οχήματα, ενώ στην εσωτερική περιφερειακή της πόλης αυτοκίνητο κόλλησε στα νερά και η οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί.

Βυθίζονται αυτοκίνητα στο Ωραιόκαστρο

Την ίδια ώρα, ζημιές φαίνεται πως έχουν υποστεί κτίρια και υποδομές στο Ωραιόκαστρο. Εξαιτίας της βροχόπτωσης κεντρικοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολίες.

Ο φτερωτός θεός στην Αθήνα

Στην περιοχή της Ευκαρπίας, απεγκλωβίστηκαν την τελευταία στιγμή δύο άτομα κι ο σκυλος της οικογένειας από μονοκατοικία, όταν λόγω της πλυμμήρας κατέρρευσε τοίχος.

Emmanuel Macron On Russian Interference, The Threat Of Terrorism, The Paris Agreement & More | TIME

Απομάκρυνση κοντέινερ από την πλ. Εξαρχείων

apegklovismos.jpg
Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας στην Ευκαρπία © seleo.gr

Τρίκαλα

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες το βράδυ χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr, στη Φανερωμένη, στον Πετρόπορο, στο Μεγαλοχώρι, στη Νομή, στη Ράξα η χαλαζόπτωση ήταν πυκνή και το «έστρωσε» στους δρόμους!

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί σήμερα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.

trikala_snow_1909_1-768x487.jpg
Χαλάζι στα Τρίκαλα © trikalaola.gr

Χαλασμός Κυρίου στη Φαρκαδόνα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ