- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΔΕΝ σώθηκε από «θαύμα της Παναγίας» το μοναστήρι στην Εύβοια
Τι είπε σχετικά ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς
Ο ισχυρισμός πως η Παναγία έσωσε το εκκλησάκι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη περιοχή της Μακρυμάλλης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
Η καταστροφική φωτιά στην Εύβοια απασχόλησε ιδιαίτερα τη δημοσιογραφική ατζέντα της προηγούμενης εβδομάδας εξ αιτίας της μεγάλης της έκτασης. Μεταξύ άλλων, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η Παναγία έσωσε το εκκλησάκι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη περιοχή της Μακρυμάλλης, καθώς επίσης και την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αυτός ο ισχυρισμός όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ
Το είδαμε στα: espressonews.gr, ekklisiaonline.gr και aegeanews.gr.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα:
«Δέος προκαλούν οι συγκλονιστικές περιγραφές του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μακρυμάλλη Ευβοίας για το πώς η Παναγία έσωσε το ιστορικό μοναστήρι από τις πύρινες γλώσσες που το είχαν περικυκλώσει και απειλούσαν να το κάψουν απ’ άκρη σ’ άκρη!»
Αθικτη
«Η πολύπαθη μονή, που είχε υποστεί στο παρελθόν αλλεπάλληλες καταστροφές, είχε μείνει άθικτη, καθώς ο αέρας άλλαξε ξαφνικά κατεύθυνση σαν από θαύμα, με αποτέλεσμα οι πύρινες γλώσσες να σταματήσουν στον τοίχο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της!»
Τι ισχύει;
Κατόπιν επικοινωνίας με το Δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γεώργιο Ψαθά, μάθαμε πως στο σημείο που βρίσκονται οι δύο ναοί, λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της φωτιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η πρόσβαση ήταν εύκολη και με τη χρήση μιας μπουλντόζας σχηματίστηκε αντιπυρική ζώνη.»
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.