- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το σχέδιο για «Νέο Κορυδαλλό» και το ψηφιακό μπλόκο στα κινητά
Πώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να «νεκρώσει» τις τηλεφωνικές συσκευές των κρατουμένων
Σε υπερσύγχρονη υπερ-φυλακή μετακομίζει το σωφρονιστικό ίδρυμα του Κορυδαλλού, με το συνολικό κόστος να φθάνει τα 100 εκατ. ευρώ.
Η κατάργηση των φυλακών Κορυδαλλού θα συνοδευτεί από τη δημιουργία εντός της Αττικής μιας νέας υπερ-φυλακής, η οποία θα μπορεί να στεγάσει 2.000-2.500 κρατούμενους. Το κυβερνητικό σχέδιο, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», είναι μεγαλόπνοο και θα φέρει σημαντικές αλλαγές. Το κόστος εκτιμάται στα 100 εκατ. ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει παλιά στρατόπεδα και μεγάλες εκτάσεις του Στρατού Ξηράς που παραμένουν χωρίς αξιοποίηση. Τέτοιοι χώροι υπάρχουν στον Ασπρόπυργο, ορισμένοι από τους οποίους είχαν εξεταστεί και παλαιότερα όταν είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση για απομάκρυνση των φυλακών από την περιοχή του Κορυδαλλού. «Κατάλληλες» εκτάσεις υπάρχουν και στον Άγιο Στέφανο, ενώ πιο σοβαρά εξετάστηκε η περίπτωση παλιού στρατοπέδου στη Μαλακάσα. Ωστόσο, η τελευταία επιλογή δείχνει να απομακρύνεται λόγω της μεγάλης απόστασης από την Αθήνα.
«Νεκρώνουν» τα κινητά
Μέχρι να κατασκευαστεί αυτη η υπερ-φυλακή, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καλύτερη λειτουργία και αποτελεσματικότερη φύλαξη των σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Προς αυτήν την κατεύθυνση δρομολογείται η τοποθέτηση «jammers» μέχρι το τέλος του χρόνου, αρχής γενομένης από τις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να «νεκρώσουν» τα κινητά τηλέφωνα των κρατουμένων. Τα «jammers» είναι συσκευές που «μπλοκάρουν» τις τηλεφωνικές συσκευές, καθιστώντας αδύνατη την επικοινωνία με τον «έξω κόσμο».
Το γεγονός ότι οι κρατούµενοι δεν θα µπορούν να χρησιµοποιούν κινητά εκτιµάται από στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύης ότι θα έχει ως αποτέλεσµα να περιοριστεί άµεσα το έγκληµα που προέρχεται «από µέσα προς τα έξω». Ταυτόχρονα, θα µπει ένα τέλος στο «µαύρο» χρήµα από τις αγοραπωλησίες τηλεφωνικών συσκευών και καρτών.
Αυξάνεται το προσωπικό στο Μεταγωγών
Το «Έθνος» αναφέρει επίσης πως ένα ακόμα μέτρο που έχει αποφασιστεί, είναι η ενίσχυση σε προσωπικό της ∆ιεύθυνσης Μεταγωγών. Στόχος είναι κρατούµενοι που µεταφέρονται στην Αθήνα, προκειµένου να παραστούν σε δίκες, να µη µεταφέρονται στις φυλακές Κορυδαλλού, έως ότου ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες, αλλά να παραµένουν το διάστηµα που απαιτείται σε χώρο της ∆ιεύθυνσης Μεταγωγών
Αυτό το μέτρο σε συνδυασμό με τα jammers, αναμένεται να «ανακουφίσουν» -τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο- τον Κορυδαλλό.
Στα σκαριά δύο φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ
Η κυβέρνηση σκέφτεται, επίσης, να µετατρέψει σε φυλακή τύπου Γ ένα από τα οκτώ πιο καινούργια -σε σχέση µε τα υπόλοιπα- σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.
Ωστόσο, εξαιρετικά πιθανό θεωρείται σε δεύτερο χρόνο να δηµιουργηθεί και δεύτερη φυλακή τύπου Γ, προκειµένου να «σπάσουν» πολυπληθείς σκληρές οµάδες κρατουµένων, που βρίσκονται σήµερα σε διάφορες φυλακές της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.