- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 4,2 Ρίχτερ
Πιθανοί και πιο ισχυροί μετασεισμοί μετά τα 4,2 Ρίχτερ
«Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετασεισμική ακολουθία», εξηγούν σεισμολόγοι, εμφανίζονται ωστόσο καθησυχαστικοί.
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά τη χθεσινή σεισμική δόνηση εντάσεως 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μετασεισμό που ακολουθεί τον κύριο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου.
Ο διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης μιλώντας στο One Channel εξήγησε ότι όσο απομακρυνόμαστε από τον κύριο σεισμό, δεν είναι αναγκαστικό να ακολουθείται φθίνουσα πορεία στη μετασεισμική δραστηριότητα ωστόσο αραιώνει η ακολουθία.
Από την πλευρά του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, δήλωσε ότι δεν αποκλείονται μεγαλύτεροι μετασεισμοί από τη χθεσινή δόνηση που ταρακούνησε την Αττική. «Αναμένουμε τέτοιου είδους σεισμούς. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετασεισμική ακολουθία. Ενδέχεται κάποιοι από αυτούς να είναι ίδιου μεγέθους ίσως και μεγαλύτεροι. Όχι πιθανό αλλά δεν αποκλείεται κιόλας», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο σεισμολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου Ευθύμης Λέκκας τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον σεισμό». Ειδικότερα αναφερόμενος στη σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Αττική το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Λέκκας υποστήριξε ότι «ήταν ένας μεγάλος μετασεισμός 4,2 Ρίχτερ που τον περιμέναμε» και συμπλήρωσε πως «δεν με ανησυχεί, είναι μέσα στα πλαίσια που είχαμε προδιαγράψει». Τόνισε πως το επικεντρό του βρίσκεται στο ίδιο σημείο με την σεισμική δόνηση των προηγούμενων ημερών και σημείωσε πως «δεν υπάρχουν βλάβες ή επεκτάσεις ζημιών». Τέλος, συνέστησε στους κατοίκους ψυχραιμία. «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε κάποιον μεγάλο σεισμό», είπε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Προσέξτε τα παιδιά σας αν είναι στη θάλασσα, μήπως έχουμε κανένα μικρό τσουνάμι», προειδοποίησε ο σεισμολόγος
Η Βουλή στηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης που εκπονεί όλο τον χρόνο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή άλλα προβλήματα
Η περίοδος εκπτώσεων θα διαρκέσει από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου
Το φαινόμενο θα κορυφωθεί τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Ιουνίου
830 άνθρωποι χόρεψαν για καλό σκοπό στην Πλατεία Αριστοτέλους
Μετά τη σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε και τη μακρά περίοδο νοσηλείας και αποθεραπείας
Λόγω αντικατάστασης των σιδηροτροχιών
Στην εκδήλωση βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Στέφανος Κασσελάκης
Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στη Φλώρινα και στη Κοζάνη
Η συλλυπητήρια ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια
Υψηλό το επίπεδο συμμόρφωσης στις επισημάνσεις της Αρχής
Η διοργάνωση του Εθνικού Θεάτρου για την Ομόνοια που ακυρώθηκε κρύβει κάτι πολύ βαθύτερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.