Ελλαδα

Επίσκοπος Πατριαρχείου κατά Βελόπουλου για επιστολές του Χριστού (video)

H Εκκλησία επιθυμεί να αποδοκιμάσει τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για τις ψεύτικες επιστολές που εμπορευόταν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
velopoulos
Κυριάκος Βελόπουλος © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, επικρίνει στο κήρυγμά του την ε πορευματοποίηση της θρησκείας από τον Κυριάκο Βελόπουλο με αφορμή τις επιστολές του Χριστού.

Με παρέμβασή του ο επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, επικρίνει τον Κυριάκο Βελόπουλο για τις υποτιθέμενες επιστολές του Χρηστού, που εμπορευόταν.

Σε μία ιδιαιτέρως επικριτική ομιλία το πρωί ο Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο καθώς η Μονή Βλατάδων στην οποία λειτουργεί είναι η μια από τις τρεις πατριαρχικές μονές της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθκε στο ζήτημα των επιστολών.

«Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά», είπε.

«Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας» πρόσθεσε φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Νικηφόρος πήρε σαφή θέση και για την παρούσα πολιτική συγκυρία, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Εκκλησία επιθυμεί να αποδοκιμάσει τον Κυριάκο Βελόπουλο για τις ψεύτικες επιστολές που εμπορευόταν.

«Ο,τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλείας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων», τόνισε.

iefimerida: Παρέμβαση επισκόπου Νικηφόρου κατά Βελόπουλου

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.