- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο κόκκινο ο υδράργυρος την Παρασκευή -Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το meteo
Τους 37 ως 38 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Παρασκευή, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με το θερμόμετρο αύριο να αγγίζει τους 37 ως 38 βαθμούς. Οι αντικυκλωνικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη ηλιοφάνεια και τον περιορισμό των έως τώρα μεσημβρινών και απογευματινών βροχών και καταιγίδων, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η ηλιοφάνεια και ο περιορισμός των φαινόμενων θα οδηγήσει σε όλη σχεδόν τη χώρα σε αύξηση της θερμοκρασίας. Στις περιοχές των πολύ υψηλών θερμοκρασιών συγκαταλέγονται η θεσσαλική πεδιάδα, η πεδιάδα των Γιαννιτσών και του Αγρινίου.
Αναλυτικότερα, αύριο αναμένεται ηλιοφάνεια, με νεφώσεις κατά τόπους τις θερμές ώρες της ημέρας. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα πέσουν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 34 και στην Κρήτη από 15 έως 36.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της μέρας θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανακοινώνονται αύριο το πρωί, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών
Εκκενώνονται προληπτικά κοντινές πολυκατοικίες - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ
Θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς
Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες, γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν
Η σπουδαία τραγουδίστρια ζούσε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της
Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πότε καταργούνται οριστικά οι παλιές ταυτότητες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι πάγιες συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.