- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μεγάλη διάκριση για τη Νομική του ΑΠΘ - Κέρδισε σε εικονική δίκη
Κατέκτησε τη 15η θέση ανάμεσα σε 700 πανεπιστήμια
Διάκριση της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ σε Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατέκτησε τη 15η θέση, στο γραπτό σκέλος του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης Διεθνούς Δικαίου "Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition", που διεξήχθη στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2019.
Στη φετινή, 60ή διοργάνωση του Διαγωνισμού συμμετείχαν 700 πανεπιστήμια από 100 χώρες.
Η ομάδα του ΑΠΘ, που απαρτίζεται από τις προπτυχιακές φοιτήτριες Μαρία Θεοδώρου (4ο έτος), Πολυξένη Μποτού (4ο έτος), Ελισάβετ Παπαθανασίου (4ο έτος), και τον προπτυχιακό φοιτητή Χρήστο Ζώη (5ο έτος) εκπροσώπησε την Ελλάδα, έπειτα από την επικράτησή της στους εθνικούς προκριματικούς γύρους που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019, στην Αθήνα.
Οι διακριθέντες συναντήθηκαν με την κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, στην οποία και παρέδωσαν το βραβείο που τους απονεμήθηκε.
Την προετοιμασία τους ανέλαβε ο επιστημονικός συνεργάτης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δρ. Νομικής, Ιωάννης Ναζίρης και ο Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλης Περγαντής ενώ ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι για τον Διαγωνισμό ήταν οι επίκουροι καθηγητές της Νομικής Σχολής, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης και Βασίλης Περγαντής.
Η συμμετοχή της ομάδας στον εθνικό και στον διεθνή γύρο του Διαγωνισμού χρηματοδοτήθηκε από τη Νομική Σχολή και την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από το ακαδημαϊκό έτος 1995-1996 και έχει λάβει πολλά βραβεία, καταλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την 1η θέση στον κόσμο στο γραπτό σκέλος του διαγωνισμού το 2005 και την 3η θέση στη συνολική κατάταξη το 2009. Τα μέλη της ομάδας προετοιμάζονται επί αρκετούς μήνες σε γενικές και ειδικότερες θεματικές του Διεθνούς Δικαίου στο πλαίσιο προσομοίωσης της διαδικασίας, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης στη Χάγη, υποβάλλουν εγγράφως τα δικόγραφα με τις προτάσεις και τα επιχειρήματά τους και αγορεύουν ενώπιον κριτών/δικαστών που βαθμολογούν και αποφαίνονται για τη νικήτρια ομάδα σε κάθε δίκη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.