- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έως σχεδόν το Πάσχα θα κρατήσει στην Ελλάδα η σκόνη από τη Λιβύη, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου
Το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει μεγάλο μέρος της Ελλάδας, θα είναι ιδιαίτερα έντονο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πέμπτης και της Μεγάλης Παρασκευής, ενώ η σταδιακή υποχώρηση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται να ξεκινήσει το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, περιλαμβάνουν την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Οι υψηλές συγκεντρώσεις της σκόνης έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο και έχουν φθάσει έως τη Μ. Βρετανία και τη Σκανδιναβία. Κάνοντας χρήση υπολογιστικών εργαλείων, τα οποία λαμβάνουν υπόψη την ατμοσφαιρική κυκλοφορία, οι ερευνητές του ΕΑΑ/meteo εκτίμησαν ότι οι πηγές της σκόνης εντοπίζονται στη Λιβύη σε εκτάσεις με αργιλώδη εδάφη και ψιλή άμμο.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή της Λιβύης, λόγω του συνδυασμού των χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο με τις υψηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οδηγεί στην ανύψωση μεγάλης ποσότητας σκόνης και τη μεταφορά της προς τη χώρα μας και άλλες χώρες της Ευρώπης, με συνέπεια να μειώνουν την ορατότητα κυρίως στη Νότια Ελλάδα, αλλά να προκαλούν και λασποβροχές.
Στο μεταξύ, ξεπέρασε τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία στη χώρα μας, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στην Πελοπόννησο. Την Μεγάλη Τρίτη, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Κυπαρισσία (25,9), στην Αμαλιάδα (25,1), στη Ζαχάρω Ηλείας (24,8), στο Βαρθολομιό (24,7), και στην Ηγουμενίτσα (24,7).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.