Μέχρι και την… καμπάνα μιας εκκλησίας στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής είχαν κλέψει θρασύτατοι δράστες. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος πέντε Ρομά, ηλικίας από 17 έως 30 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δράστες, το χρονικό διάστημα από 27 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2019 είχαν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν συστηματικά κλοπές από εξοχικές κατοικίες και άλλους χώρους, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προχώρησαν σε τρεις κλοπές - διαρρήξεις από αποθήκες εξοχικών κατοικιών και μία κλοπή από οικόπεδο, όπου αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία, μπαταρίες από γεωργικά μηχανήματα, διάφορα εργαλεία και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας πάνω από 2.000 ευρώ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δράστες δεν δίστασαν να κλέψουν από Ιερό Ναό στην Κασσάνδρεια και μια μπρούτζινη καμπάνα. Ακόμα αποπειράθηκαν δύο φορές να κλέψουν από εξοχικές κατοικίες και μία φορά από επιχείρηση. Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε σε αγροτική έκταση, και θα αποδοθεί στους νόμιμους κατόχους τους.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.
Με πληροφορίες από thestival.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη στη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.