Δέκα χρόνια φυλακή στον «Βούλγαρο Εσκομπάρ»
Ο Ογκνιάν Ατανάσοφ λέει ότι έχει κενά μνήμης και δεν θυμάται να εμπορεύεται ναρκωτικά
Την ποινή της δεκαετούς κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 56χρονο Ογκνιάν Ατανάσοφ, που κρίθηκε ένοχος για εμπορία ναρκωτικών, πράξη που τελέστηκε τον Μάρτιο του 1999, τέσσερις μήνες μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κασσάνδρας, όπου κρατείτο.
Το δικαστήριο τον καταδίκασε για μία περίπτωση πώλησης ναρκωτικών, που αποκαλύφθηκε όταν κατασχέθηκε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ποσότητα 62,5 γραμ. ηρωίνης. Για την υπόθεση είχε συλληφθεί ένας Έλληνας που κατονόμασε τον Ατανάσοφ ως προμηθευτή της ναρκωτικής ουσίας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών. Το ίδιο κατηγορητήριο καταλόγιζε στον 56χρονο Βούλγαρο και δεύτερη περίπτωση διακίνησης ηρωίνης (εν προκειμένω 50 γραμ.), για την οποία όμως οι δικαστές τον απάλλαξαν λόγω αμφιβολιών.
Ο Ατανάσοφ, που εκδόθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες στις ελληνικές Αρχές, ερωτώμενος από το δικαστήριο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με αγοροπωλησίες ναρκωτικών. Επικαλείτο συνεχώς κενά μνήμης τα οποία απέδωσε σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει: «Είμαι άρρωστος (…) πολλές φορές χάνω τις αισθήσεις και δεν ξέρω που βρίσκομαι. Δεν γνωρίζω γιατί δικάζομαι», ανέφερε.
Εκτός από την ποινή της 10ετούς κάθειρξης, το δικαστήριο τού επέβαλλε και χρηματική ποινή, ύψους 50.000 ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα ο ίδιος αναμένεται να βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν άλλες τέσσερις δικογραφίες διακίνησης ναρκωτικών από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αγρότες ανοίγουν το τελωνείο Προμαχώνα μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής
Κρίσιμες ημερομηνίες για αντικατάσταση παλαιών διπλωμάτων και νέοι κανόνες ανανέωσης από το 2026
ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων 32
Η πρώτη ελληνική Belh@rra συναντήθηκε με το «Αιγαίον» στη Μεσόγειο
Τι υποστήριξε ο 16χρος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου
Πράξη ύψιστης αλληλεγγύης η δωρεά οργάνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σαουνάτσος
Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ανοιχτά τα τελωνεία, αναμένονται αποφάσεις
«Η περιοχή παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά»
Θα αποφασιστεί η έκδοσή του
Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της καρναβαλικής περιόδου
Ελέγχοι σε οικισμούς, παράνομες συνδέσεις ρεύματος και κατασχέσεις όπλων
Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι
Έγραψαν με μπλε και κόκκινη μπογιά τη λέξη «προδότης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.