- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τη Δευτέρα ξανά στο εδώλιο ο Αμβρόσιος για την ανάρτηση κατά των ομοφυλοφίλων
Ιερείς και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έδωσαν το «παρών» στην αίθουσα του δικαστηρίου
Διακόπηκε για το πρωί της προσεχούς Δευτέρας, η εκδίκαση στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αιγίου, της έφεσης που έχει κατατεθεί κατά της αθωωτικής απόφασης του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιο.
Ο μητροπολίτης κατηγορείται για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους», και για «κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων.
Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε περίπου στις 10:30 το πρωί και διήρκεσε για περισσότερες από οκτώ ώρες. Αρχικά κατατέθηκαν ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης, τις οποίες όμως απέρριψε το δικαστήριο και στην συνέχεια άρχισαν να καταθέτουν κατά σειρά οι μάρτυρες πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.
Αμέσως μετά, το δικαστήριο διέκοψε κι η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα, με την απολογία του κατηγορούμενου μητροπολίτη, την πρότασης της εισαγγελέως της έδρας και τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.
Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της σημερινής διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Αμβρόσιου, Γιώργος Μπέσκος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η άποψή μας είναι ότι το κείμενο του Αμβροσίου, όπως έχει διατυπωθεί, δεν εμπίπτει στην αντικειμενική υπόσταση του κατηγορητηρίου που αφορά τον αντιρατσιστικό νόμο και την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, καθώς δεν υπάρχει προτροπή για εχθροπραξία και τέτοιες ενέργειες που απαιτεί ο νόμος, αλλά γίνεται αναφορά σε κάποιες περιφρονητικές εκφράσεις σε πολιτικούς».
Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ενημέρωσαν πως δεν θέλουν να κάνουν κάποιο σχόλιο ή δήλωση, όσο διαρκεί εκδίκαση της υπόθεσης.
Καθ' όλη την διάρκεια της δίκης, μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, βρίσκονταν ιερείς και πολίτες, που όπως ανέφεραν, ήθελαν να συμπαρασταθούν στο Αμβρόσιο.
Επίσης, στο δικαστήριο βρίσκονταν για να παρακολουθήσουν τη δίκη και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο Αιγίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.