- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Κακοκαιρία - εξπρές: «Με ανησυχεί ο όγκος νερού που θα πέσει» (video, εικόνα)
Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα έχει διάρκεια 48 ωρών.
«Δεν θα θυμίζει τις προηγούμενες ως τα γενικευμένα φαινόμενα ή τις χαμηλές θερμοκρασίες», ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Πρόσθεσε: «Δεν με προβληματίζουν οι πολύ ισχυροί βοριάδες που θα φτάσουν έως και τα 10 μποφόρ ή η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας για μια ημέρα. Με προβληματίζει ο ισχυρός όγκος νερού που θα πέσει στις περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας».
«Δεν θα είναι ποτιστικού χαρακτήρα οι βροχές», σημείωσε ο μετεωρολόγος για τις καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από σήμερα το βράδυ μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Τέλος, όσομ αφορά την Αττική η εκτίμηση του μετεωρολόγου είναι ότι «αύριο πριν το μεσημέρι ίσως να υπάρξουν χιόνια στα βόρεια προάστια».
Η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, και καταιγίδες που μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με την κακοκαιρία καθώς και την εξέλιξη των φαινομένων (βροχές-καταιγίδες-χιονοπτώσεις) από το μεσημέρι της Δευτέρας 14/01 έως το μεσημέρι της Τρίτης 15/01.
Πιο αναλυτικά, από το μεσημέρι της Δευτέρας 14/01 αναμένονται βροχές, χιόνια ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου στα κεντρικά και βόρεια, και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.
Από της πρώτες ώρες της Τρίτης 15/01, τα φαινόμενα θα περιοριστούν χωρικά στο Νότιο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα και το Αιγαίο και στη συνέχεια μόνο στο Αιγαίο. Πρέπει να σημειωθεί ότι το χαμηλόκατά την πορεία του πάνω από το Νότιο Αιγαίο θα βαθύνει σημαντικά, ενώ οι βροχές και καταιγίδες που αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.
Οι άνεμοι που τη Δευτέρα 14/01 δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, θα ενισχυθούν σημαντικά την Τρίτη 15/01 και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά τα 9 και πιθανώς τα 10 μποφόρ(Χάρτης 1), ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υποβρύχιος καθαρισμός της λίμνης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του καλοκαιριού
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα
Πού προβλέπει ισχυρά φαινόμενα η ΕΜΥ
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Κοινή πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και των ιδιοκτητών του ιστορικού χώρου
««Δεν είναι πλέον σενάρια, είναι η νέα πραγματικότητα», τονίζει ο μετεωρολόγος
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έντονη κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται τις επόμενες ώρες
Και γιατί τους δίνονται ονόματα
Τον εντόπισαν Λιμενικοί
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για το επόμενο διήμερο και τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Πού βρίσκεται η κτηνοτροφική μονάδα
Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο σημείο εξακολουθεί να επιχειρεί ισχυρή δύναμη έως ότου η πυρκαγιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.