Ελλαδα

Αλ. Κούγιας: Πριν πνιγεί η Ελένη Τοπαλούδη, παρέμεινε αρκετή ώρα στη θάλασσα

Τι είπε για τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σίδερο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eleni-topaloudi.jpg

Η Ελένη Τοπαλούδη, η 21χρονη φοιτήτρια που βρήκε τραγικό θάνατο στη Ρόδο, παρέμεινε στη θάλασσα για αρκετή ώρα πριν τελικά πνιγεί.

Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος, από το γεγονός ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που η 21χρονη φοιτήτρια δέχτηκε τα θανατηφόρα χτυπήματα μέχρι τον πνιγμό της είναι 8 ώρες.

Όπως εξήγησε, εφόσον ο θάνατος προήλθε από πνιγμό και όχι από τα χτυπήματα, οι κατηγορίες για φόνο βαρύνουν εκείνον ή εκείνους που την πέταξαν στη θάλασσα.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το περιστατικό δολοφονίας ενός σχιζοφρενούς παιδιού που απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του, από τον ίδιο τον πατέρα του. Ο πατέρας αρχικά πυροβόλησε τον γιο του και νομίζοντας ότι είναι νεκρός προσπάθησε να κάψει το πτώμα του με τη συνδρομή του αδελφού του. Κατά την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε αιθάλη στους πνεύμονες, γεγονός που υπέδειξε ότι το θύμα ζούσε ακόμα κατά την καύση του. Το δικαστήριο επέβαλε και στους δύο δράστες την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συγκεκριμένη υπόθεση συντελούνται δύο εγκλήματα, αυτό του βιασμού και αυτό της ανθρωποκτονίας. Ανέφερε, μάλιστα, ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα στο σίδερο.

Όπως είπε, υπήρξε απόπειρα στραγγαλισμού της Ελένης Τοπαλούδη, κατά την οποία η φοιτήτρια αντιστάθηκε και εν συνεχεία ο ένας την ακινητοποίησε κρατώντας της τα χέρια και ο άλλος της έδωσε τα φονικά χτυπήματα με το σίδερο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ