Ελλαδα

Οδοφράγματα στα Εξάρχεια - Τεταμένη ατμόσφαιρα (εικόνες)

Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας - Δεκάδες προσαγωγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4644532.jpg
© EUROKINISSI

Ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα στα Εξάρχεια, καθώς αντιεξουσιαστές έστησαν τα πρώτα οδοφράγματα λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα, την ώρα που πληθαίνουν οι αναφορές για παρουσία ατόμων σε ταράτσες κτιρίων και μικροεστίες στην πλατεία Εξαρχείων και σε παρακείμενες οδούς.

Χρησιμοποιώντας λάστιχα, κομμάτια τσιμέντου από πεζοδρόμια, ξύλα, ηλεκτρικές συσκευές, σίδερα και έπιπλα, κουκουλοφόροι δημιούργησαν οδοφράγματα σε Στουρνάρη, Τοσίτσα, Θεμιστοκλεους και Μεταξά, με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη, στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων στη μαθητική πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όπως έγινε γνωστό, έως τις 19.30 το απόγευμα έχουν γίνει 27 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ανήλικοι.

fire-1.gif
©EUROKINISSI

euro2342342343242342.gif
©EUROKINISSI

fire-3.gif
©EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη, παραβιάζοντας την είσοδο του κτιρίου. Κλειστός ειναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της αστυνομίας. Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου.

fire-2.gif
©EUROKINISSI

euroki234234234.gif
©EUROKINISSI

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στις οδούς και τους χώρους περιμετρικά του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάληψής του από κουκουλοφόρους. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, με διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του κέντρου και ελικόπτερο της αστυνομίας να έχει ξεκινήσει τις πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Ξεκίνησε η δεύτερη πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Την ίδια στιγμή, στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν 600 άτομα περίπου. Ακολούθησε πορεία η οποία περνά από Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Σταδίου για να καταλήξει στο Σύνταγμα.

Στις 21.00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 15χρονος μαθητής.

grigoro.gif

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ