- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Γιώργος Μεταξάκης: Αποφυλακίζεται μετά από 19 χρόνια ο παιδοκτόνος που είχε πνίξει τα τρία παιδιά του
Ο Γιώργος Μεταξάκης είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια
Αποφυλακίζεται από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού ο 60χρονος σήμερα παιδοκτόνος που είχε πνίξει τα τρία του παιδιά στον Αλμυρό ποταμό το 1999.
Ο Γιώργος Μεταξάκης είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια και εξέτισε ποινή 19 ετών.
Η οικογένειά του στην Κρήτη έχει ενημερωθεί για την αποφυλάκισή του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως του έχει επιβληθεί απαγόρευση να προσεγγίσει το νησί.
Το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο συνέβη τον Σεπτέμβριο του 1999. Ο Γιώργος Μεταξάκης βρισκόταν σε διάσταση με τη γυναίκα του, με την οποία ήταν δεύτερα ξαδέρφια και είχαν κλεφτεί 13 χρόνια πριν.
Τρεις μήνες νωρίτερα ο Γιώργος Μεταξάκης, σε μία προσπάθεια να πείσει τη γυναίκα του να γυρίσει ξανά κοντά του, απήγαγε τα τέσσερα παιδιά του –τρία αγόρια και ένα κορίτσι– και απειλούσε να τα σκοτώσει.
Ό,τι δεν έκανε τον Ιούνιο φαίνεται πως το έκανε στις 20 Σεπτεμβρίου. Εκείνο το απόγευμα πήρε με το αυτοκίνητό του τη 12χρονη κόρη του, τον 10χρονο Γιάννη, τον 4χρονο Νικόλα και το 2χρονο αβάπτιστο γιο του για να πάνε μία βόλτα.
Ο Γιώργος Μεταξακάκης πάρκαρε το αυτοκίνητό του στον ποταμό του Αλμυρού στο Ηράκλειο και έδεσε το κορίτσι στο λεβιέ των ταχυτήτων και οδήγησε τα τρία αγόρια στην όχθη του ποταμού. Εκεί τα πέταξε στα νερά του ποταμού και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε με την κόρη του στην περιοχή του Μοχού όπου και την εγκατέλειψε.
Όταν τα παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά ο ίδιος απέδωσε τον θάνατό τους σε ατύχημα, ωστόσο μετά από πιέσεις ομολόγησε.
Ο Γιώργος Μεταξάκης μία ημέρα μετά το φρικτό έγκλημα συνελήφθη από τις αρχές και προφυλακίστηκε.
Όταν ήρθε η ώρα της δίκης, ο παιδοκτόνος αρνήθηκε να απολογηθεί.
Το δικαστήριο τον ενέκρινε τρεις φορές ισόβια, μία για κάθε παιδί. Ο ίδιος κατέθεσε έφεση προκειμένου να δικαστεί σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ωστόσο όταν ήρθε η ώρα της δίκης δεν εμφανίστηκε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας διαβιβάστηκαν τα στοιχεία για τον Γιώργο Πατούλη και τις εταιρείες του
«Όχι» στο αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών σε τρεις καταδικασθέντες
Είχε αφεθεί ελεύθερος στις αρχές Σεπτεμβρίου
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Ανακουφισμένοι δηλώνουν συγγενείς θυμάτων
Πώς τον έπεισαν οι απατεώνες
Το όχημα που οδηγούσε, έπεσε πάνω σε προστατευτικά κιγκλιδώματα
Μεγάλες ζημιές στην πολυκατοικία
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκτό το αίτημα συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.