- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ναι» του Αρείου Πάγου για την έκδοση του «Mr Bitcoin» και στη Γαλλία
Ο 39χρονος κατηγορείται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Υπέρ της έκδοσης του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού κυρίως ως Mr Bitcoin, και στη Γαλλία τάχθηκε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Ο αντεισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής, πρότεινε παράλληλα την απόρριψη της έφεσης του κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης το οποίο άναψε το πράσινο φως για την έκδοσή του στη Γαλλία.
Οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού, με ένταλμα που έστειλαν στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου, ζητούν την έκδοση του 39χρονου καθώς του αποδίδουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απάτη με υπολογιστή κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια ,παραβίαση προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο προσωπικό όφελος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα κ κατά συνήθεια.
Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές ο Mr Bitcoin «ξέπλυνε» περίπου 130 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e, προερχόμενα από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα σε bitcoins.
Η σημερινή ακροαματική διαδικασία διεξήχθη μέσα σε έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ της έδρας, του ίδιου του εκζητουμένου αλλά και της συνηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατέληξε σε αίτημα εξαίρεσης τόσο των δικαστών όσο και του εισαγγελέα.
Όπως υποστήριξε, μεταξύ των άλλων, η κ. Κωνσταντοπούλου υποβάλλοντας το αίτημα, παραβιάστηκαν σφόδρα τα δικαιώματα του Αλεξάντερ Βίνικ καθώς η πρόεδρος διέκοψε την κατάθεση μάρτυρα σε κομβικό σημείο, αρνήθηκε μικρή διακοπή που ζήτησε ο διερμηνέας του Βίνικ λόγω κόπωσης και δεν επέτρεψε στον εκζητούμενο να ακουστεί όταν ζήτησε το λόγο.
Η συνήγορος του Βίνικ τόνισε ότι ο πελάτης της δεν μπόρεσε να λάβει γνώση της εισαγγελικής πρότασης όταν αυτή εκφωνείτο καθώς λόγω της έντασης και των αντεγκλήσεων ο διερμηνέας δήλωσε αδυναμία να την ακούσει και να την διερμηνεύσει στον εκζητούμενο.
Η διαδικασία διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου στις 29 Νοεμβρίου 2018 .
Υπενθυμίζεται ότι την έκδοση Βίνικ έχουν ζητήσει ακόμα οι ΗΠΑ και η Ρωσία, αλλά ο εκζητούμενος έχει συμφωνήσει για την έκδοσή του μόνο στην Ρωσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.