- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοσμήτορας Φιλοσοφικής: Ο Ρουβίκωνας δεν έχει καμία θέση σε κανέναν πανεπιστημιακό χώρο
«Η προσπάθεια να εμφανιστεί ως φοιτητική ομάδα δεν έπεισε κανέναν»
Την προσπάθεια της πανεπιστημιακής κοινότητας να δοθεί μια οριστική λύση σχετικά με την παρουσία της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στη Φιλοσοφική Σχολή, τόνισε η κοσμήτορας, Ελένη Καραμαλέγκου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο πολιτιστικό κέντρο «Κωστής Παλαμάς».
«Η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα προσπαθεί με κύριο γνώμονα τη σωστή εκπαιδευτική λειτουργία της Σχολής, την ασφάλεια των μελών της, φοιτητών κι εργαζομένων και με συνείδηση της ευθύνης της να αντιμετωπίσει το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να δοθεί μια οριστική λύση», επισήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Καραμαλέγκου και πρόσθεσε: «Το πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών για την καλλιέργεια και τη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης, κάθε προσπάθεια που γίνεται, όπως αυτή που επιχειρείται από την αναρχική συλλογικότητα, δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέψουμε να πλήξει το έργο της σχολής, και να επιτρέψουμε πράξεις που αντίκεινται στην ακαδημαϊκή ηθική και στις ακαδημαϊκές αρχές γενικότερα».
Ακόμη, όσον αφορά το χθεσινό κλείσιμο της Φιλοσοφικής Σχολής, η κοσμήτορας σημείωσε: «Χθες, με νόμιμη κανονιστική απόφαση η Κοσμητεία είχε αποφασίσει το συμβολικό κλείσιμο της σχολής με συγκεκριμένο σκεπτικό το οποίο εμπεριέχεται στο κείμενο της απόφασης που εκδώσαμε προκειμένου να εμποδιστεί η διοργάνωση ρεμπέτικου γλεντιού του "Ρουβίκωνα". Νομίζω είναι πολύ χαρακτηριστική η φωτογραφία την οποία τα ίδια τα μέλη του "Ρουβίκωνα" έδωσαν στη δημοσιότητα. Πραγματοποίησαν μία "παρωδία" της προγραμματισμένης τους εκδήλωσης μέχρι κάποια ώρα το απόγευμα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα και τα ίδια τα μέλη της σχολής εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη βούλησή τους να αποτρέψουν την επιβολή και την παγίωση μίας κατάστασης η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση μέσα στη σχολή».
Επιπλέον, η κ. Καραμαλέγκου υπογράμμισε: «Τα μέλη αυτής της σχολής προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα ακαδημαϊκά. Έχουμε κάνει μια σειρά ενεργειών που έδειξαν αυτή τη βούλησή μας, αλλά συγχρόνως προστάτευσαν τη σχολή με συγκεκριμένα και λειτουργικά αποτελέσματα. Με τη χθεσινή ενέργειά μας, με το κλείσιμο της σχολής, θελήσαμε να προστατέψουμε από πιθανούς κινδύνους τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, που συμμετέχουν εκείνες τις ώρες στο εκπαιδευτικό έργο της σχολής και να αποτρέψουμε πιθανούς κινδύνους. Η προσπάθεια να εμφανιστεί ως φοιτητική ομάδα δεν έπεισε κανέναν. Με όλη αυτή τη δημοσιότητα που έχει πάρει το όλο θέμα η ταυτότητα του "Ρουβίκωνα" είναι γνωστή, δεν χρειάζεται εμείς να την περιγράψουμε. Μία τέτοια συλλογικότητα δεν έχει καμία θέση όχι μόνο στο χώρο της φιλοσοφικής, αλλά σε κανέναν πανεπιστημιακό χώρο». Και καταλήγοντας τόνισε: «Αυτό που σταθερά παραμένει είναι η βοήθεια που έχουμε ζητήσει από όλους και να απαξιώσουν τις ενέργειες που γίνονται και να βοηθήσουν να δοθεί μία λύση. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτή η αντιπαράθεση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.