«Πάρτε τα λάβαρα της Αντιστάσεως στα χέρια σας» προτρέπει τους κληρικούς ο Αμβρόσιος
«Η σκέψη, ότι τα βρήκαν μεταξύ τους. Συμφώνησαν. Αυτό ακριβώς είναι ό,τι μας ανησυχεί»
Σε ξεσηκωμό καλεί τους κληρικούς ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα για τη μισθοδοσία του κλήρου στην Εκκλησία,.
Με ανακοίνωσή του ο Αμβρόσιος, εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση μετά την συμφωνία
Σήμερα Τρίτη 6η Νοεμβρίου έγινε κοινή συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Τσίπρα. Με ζωηρό ενδιαφέρον αναμέναμε το αποτέλεσμα αυτής της Συσκέψεως. Παρακολουθήσαμε, λοιπόν, τις μακρόσυρτες Ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού καί τα δυό λόγια του Αρχιεπισκόπου μας. Το συμπέρασμα, στο οποίο εμείς καταλήξαμε, είναι ότι οι δύο Θεσμοί «τα βρήκαν μεταξύ τους! Συμφώνησαν!»
Εμείς σήμερα, σχολιάζοντας τό «άνηθον καί τό κύμινον» (Ματθ.23,23) δηλ. κάποιες λεπτομέρειες από αυτά, που ανακοινώθηκαν, θα αφήσουμε « τα βαρύτερα του Νόμου», όπως είναι τό θέμα της αναγραφής ή της διαγραφής του Ονόματος της Αγίας Τριάδος από το Σύνταγμα των Ελλήνων, τό χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας κλπ., για τους Συνοδικούς Αδελφούς μας Αρχιερείς.
Η σκέψη, ότι «τα βρήκαν μεταξύ τους! Συμφώνησαν!» Αυτό ακριβώς είναι ό,τι μας ανησυχεί!
Η Ορθοδοξία πουλήθηκε με δικαιολογία και επικάλυμμα την θρησκευτική ουδετερότητα!
Η εκκλησιαστική περιουσία, όση μας έχει απομείνει, χάνεται κι’ αυτή!Το αδηφάγο Ελληνικό Κράτος, με πρόσχημα την από κοινού αξιοποίηση και εκμετάλλευσή της, εντελώς ανέξοδα οικειοποιείται και κατατρώγει το 50% αυτής. Εκτός αυτού υπάρχει ο κίνδυνος, ώστε η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας να ευρεθεί και αυτή στα πλοκάμια του λεγομένου Υπερταμείου, όπου σήμερα έχουν ενταχθεί ακόμη και ιεροί Ναοί-Μνημεία!
Ο Εφημεριακός Κλήρος «εξωπετάγεται» και ποδοπατείται! Πρόσωπα σαν τον κ. Καρανίκα μπορούν να εισπράττουν κάθε μήνα ένα παχυλό μισθό ως Στελέχη του Πρωθυπουργικού Επιτελείου, αλλά, δυστυχώς, ο Έλληνας παπάς, ο οποίος όχι μόνον εργάζεται εικοσιτέσσερες ώρες το εικοσιτετράωρο, αφού οποιαδήποτε ώρα ο χριστιανός μπορεί να τον καλέσει, ΑΛΛΑ και στους ώμους του κουβαλάει μια ένδοξη ιστορία διακοσίων τόσων χρόνων, μετά την απελευθέρωση του Γένους από την Τουρκική δουλεία, χωρίς να προσμετράμε και την ανεκτίμητη προσφορά του στα τετρακόσια (400) τόσα χρόνια της δουλείας (βλ. κρυφό Σχολείο, Μοναστήρια, όπως η Αγία Λαύρα, το Μέγα Σπήλαιο κλπ.),καθώς, λοιπόν, επαναλαμβάνουμε, ο Έλληνας Ορθόδοξος Παπάς φέρει στους ώμους του μια ανεκτίμητη προσφορά στο Ελληνικό Γένος και Έθνος, ο ΙΕΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣπετάγεται στα σκουπίδια! Το Ελληνικό Κράτος θα ξεγράψει τον ιερέα από τους καταλόγους των μισθοδοτουμένων από τον Κρατικό Κορβανά!
Έτσι όμως, ενώ ο Πρωθυπουργός προεκλογικά υποσχόταν, ότι θα σχίσει τα Μνημόνια, τελικά όλως αυθαίρετα σήμερα ξεσχίζει και ποδοπατάτει τη Συμφωνία με την Διοικούσα Εκκλησία περί μισθοδοσίας του Ελληνικού Εφημεριακού Κλήρου, μια Συμφωνία, που υπεγράφη πολλές δεκαετίες πρίν ως αντάλλαγμα της μεγάλης σε έκταση και αξία εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, την οποία έλαβε από τη Μητέρα Εκκλησία! Βλέπετε τις υπογραφές τους τηρούν οι έντιμοι άνθρωποι! Όταν λέμε «θα ξεσχίσουμε τα Μνημόνια» και αντί να ξεσχίσουμε υπογράφουμε τα χειρότερα Μνημόνια, τότε η κατάσταση καθίσταται Τ Ρ Α Γ Ι Κ Η !!!!
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος προέβη και σε μια ακόμη απάτη! Είπεν, ότι όσοι Εφημέριοι υπηρετούν σήμερα θα παύσουν να θεωρούνται ως Δημόσιοι Υπάλληλοι! Θα μεταφερθούν σε ένα ειδικό Ταμείο, που θα συσταθεί απο τον εκκλησιαστικό Οργανισμό. Αλλά νέες εφημεριακές θέσεις ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ! Εδώ, λοιπόν, κρύβεται μια ακόμη απάτη! Καθ’ όσον οι θέσεις των σήμερα μισθοδοτου μένων Εφημερίων έχουν μειωθή πολύ-πάρα πολύ, επειδή σήμερα ένας μεγάλος αριθμός από τις θεσμοθετειμένες οργανικές εφημεριακές θέσεις είναι κενές! Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι η Κυβέρνηση των «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» απο την στιγμή, που ανέλαβε το καταστρεπτικό της έργο, μας απαγόρευσε να διορίζουμε ένα νέο κληρικό σε μιά Ενορία, της οποίας ο Εφημέριος κοιμήθηκε, δηλ απέθανε! Μέχρι χθές αυτό ήταν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ! Με τον τρόπο αυτό σήμερα οι οργανικές θέσεις έχουν κατά πολύ μειωθεί! Έτσι λοιπόν ενώ κάθε χρόνο σε μια ιερά Μητρόπολη χηρεύουν από πέντε έως και δέκα εφημεριακές θέσεις (αιτία είτε ο θάνατος είτε η συνταξιοδότηση του Εφημερίου), το Ελληνικό Δημόσιο, επί των ημερών διακυβερνήσεως της Χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που, ας το επαναλάβουμε, ακούει στο όνομα «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» δέν μας επιτρέπουν να τις καλύψουμε με νέες χειροτονίες υποψηφίων κληρικών! Περί τά τέλη του έτους κάθε χρόνο μας χορηγούν πρός πλήρωσιν, μόλις μια οργανική θέση σε κάθε Μητρόπολη!!!!Έτσι, λοιπόν, στη Μητρόπολή μας ενώ κατά τη διάρκεια του έτους έχουν χηρεύσει π.χ. πέντε (5) εφημεριακές θέσεις, για το νέο έτος 2019 θα μπορέσουμε να χειροτονήσουμε και να διορίσουμε μόνο ένα νέο Εφημέριο! Οι υπόλοιπες τέσσερες (4) εφημεριακές θέσεις διαγράφονται από τον Κατάλογο, δηλ. οι χριστιανοί της χηρευσάσης Ενορίας καταδικάζονται σε πνευματικό θάνατο, αφού δεν μπορούν να αποκτήσουν πλέον νέο Εφημέριο! Με τον τρόπο αυτό η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, με αργά μεν, πλήν όμως με σταθερά, βήματα, οδηγείται σε διάλυση! Την ίδια ώρα το Ελληνικό Δημόσιο διορίζει αφειδώς Μουφτήδες για τους Μουσουλμάνους της Θράκης κλπ., και ανεγείρει Τεμένη με χρήματα των Ελλήνων Ορθοδόξων φορολογουμένων!
Σε πρακτική εφαρμογή τα παράπανω έχουν ως εξής: Στην Ιερά Μητρόπολή μας έχουμε ΕΚΑΤΟΝ ΕΞΗΝΤΑ (160) ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Απ΄αυτές Εφημέριο διαθέτουν μόνον ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ ΤΡΕΙΣ (113) ΘΕΣΕΙΣ, δηλ. σήμερα έχουμε μόνον 113 εν ενεργεία Εφημερίους! Την ίδια ώρα ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΠΤΑ (47) Ενορίες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ! Τούτο συμβαίνει, όχι γιατί δεν έχουμε υποψηφίους πρός χειροτονίαν, αλλ’ επειδή δεν μπορούν να μισθοδοτηθούν από το Κράτος! Για τον κ. Πρωθυπουργό, λοιπόν, οι 47 αυτές κενές οργανικές εφημεριακές θέσεις ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!
Συμπερασματικά, νομίζουμε, ότι ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά εμπαίζει την Εκκλησία! Με ζωηρό, λοιπόν, ενδιαφέρον θα περιμένουμε την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου. Την άποψη του Αρχιεπισκόπου μας ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ, επειδή τα ΜΜΕ έκοψαν τον Μακαριώτατο, την ώρα που άρχισε να ομιλεί! ΖΗΤΩ Η ……ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ! Υπηρετούν το απολυταρχικό καθεστώς!
Επομένως ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, «χωρίς κάν μια στάλα τσίπα» όλως αυθαιρέτως παραβιάζει, καταπατεί και καταργεί τις υφιστάμενες Συμφωνίες μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, όσον αφορά τη μισθοδοσία του ιερού Κλήρου και άρα τις υποσχέσεις της Πολιτείας προς την Εκκλησία για την προστασία και την μισθοδοσία του ιερού Εφημεριακού Κλήρου. Ποιός μας εγγυάται, ότι αύριο, κάποιο άλλο Κυβερνητικό Σχήμα δεν θα αρνηθή την χρηματοδότηση αυτού του ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ της Εκκλησίας, περί του οποίου ωμίλησε ο κ. Τσίπρας;
Μακαριώτατε, Αδελφοί Συνοδικοί και λοιποί Αδελφοί Άρχιερείς, Αγαπητοί μου Εφημέριοι, Αγαπητοί μου Διάκονοι ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ! Η Εκκλησία μας ευρίσκεται ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ! Και συνεπώς ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ σήμερα είμεθα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ, οι οποίοι μας κυβερνούν!
Σαν επίλογο θα σημειώσουμε τα εξής: Ο Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα έδειξε την απαράσκειά του πρός τόν Ορθόδοξο ιερό Εφημεριακό Κλήρο με δύο τρόπους: α) ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δεχθή την ευλογία της Εκκλησίας, αφού δεν έκαμε εκκλησιαστικό Γάμο! β) ΑΡΝΗΘΗΚΕ επίσης να δεχθή την ευλογία της Εκκλησίας, αφού δεν βάπτισε τα παιδιά του! Και τώρα τι κάνει: Δείχνει όλη την μοχθηρία της ψυχής του προς τον ηρωϊκό εφημεριακό ιερό Κλήρο της Ελλάδος, ο οποίος ιερός Κλήρος ήταν και παραμένει όρθιος στις επάλξεις, φυλάσσοντας Θερμοπύλες! Ο Παπαφλέσσας, ο Αμβρόσιος Φραντζής και τόσοι άλλοι του 1821, ο Παπα-Σκρέκας του χθές (Μ. Παρασκευή 11 Απριλίου 1947 στη Μεγάρχη Θεσσαλίας, θύμα του ΕΛΑΣ) και τόσοι άλλοι Ήρωες και Μάρτυρες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά τη διάρκεια του Συμμοριτοπολέμου, συγγνώμην του ….Εμφύλιου ήθελα να γράψω, και οι υπέρμαχοι της Αρετής, της Αγιότητος και της Ελευθερίας σήμερα ρίχνονται στο Καιάδα! Αίσχος, Κύριε Πρωθυπουργέ!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ!
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!
Στον Πρωθυπουργό μας κ. Τσίπρα αφιερώνουμε την παρακάτω φωτογραφία-αγιογραφία!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.