Ελλαδα

Το ABC Αυστραλίας στο Μάτι: Ο πυροσβέστης που έχασε την οικογένειά του δεν ξέρει με ποιον πρέπει να θυμώσει

Ο άνθρωπος που πάλεψε με τη φωτιά μιλά για πρώτη φορά δημοσίως για τον δικό του τραγικό επίλογο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
abc-pyrosvestis.jpg
ABC News

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABCnews της Αυστραλίας είναι το πρώτο που κατάφερε να κάνει τον πυροσβέστη Αντρέα Δημητρίου να μιλήσει για όσα βίωσε και όσα έχασε το βράδυ της 23ης Ιουλίου, όταν το Μάτι παραδόθηκε ολομόναχο με τους κατοίκους του στις φλόγες.

Στις 23 Ιουλίου έχασε τη γυναίκα του και το μόλις έξι μηνών μωρό του. Ο ίδιος, ως πυροσβέστης, κλήθηκε να δώσει τη μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική, όταν ενημερώθηκε ότι η φωτιά είχε μπει στον οικισμό. «Έχω πολλά συναισθήματα αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα θυμό. Δεν ξέρω με ποιον πρέπει να θυμώσω. Κάθε μέρα περνάω από όλα τα συναισθήματα εκτός από θυμό. Μέχρι τώρα», είπε στο αυστραλιανό δίκτυο ABCnews, ο πυροσβέστης Ανδρέας Δημητρίου, μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως.

Το ρεπορτάζ του αυστραλιανού δικτύου αναφέρει ότι ο Αντρέας Δημητρίου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, αλλά δεν τα κατάφερε. Όταν έφτασε στην περιοχή, αντίκρισε τα πάντα γύρω από το σπίτι του να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. 

dimitriou2.jpg


Όταν η σύζυγός του Μαργαρίτα απάντησε το τηλέφωνο, τον ενημέρωσε ότι είχε κατεβεί με το παιδί τους στην παραλία. Ο Ανδρέας Δημητρίου, πέρασε μέσα από τις φλόγες για να μεταβεί στην παραλία. Εκεί βρήκε τη σύζυγό του αναίσθητη με το έξι μηνών μωρό τους στο πλάι της. Ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο. Η Μαργαρίτα, δεν ξύπνησε ποτέ από το κώμα και έφυγε από τη ζωή 12 ημέρες αργότερα. Ήταν ο τραγικός επίλογος μίας από τις 99 ιστορίες των ανθρώπων που χάθηκαν εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου στην Ανατολική Αττική. 

dimitriou3.jpg


«Είναι κάτι που δεν μπορείς να υπομείνεις εύκολα», τονίζει ο Ανδρέας στο ABCnews και προσθέτει: «Κάτι που εύχεσαι να μην περάσει κανένας, ούτε καν ο εχθρός σου». «Αισθάνομαι πολλά, αλλά όχι θυμό, με την έννοια ότι δεν ξέρω με ποιον να οργιστώ. Να είμαι θυμωμένος με τον Θεό; Να είμαι θυμωμένος με τους ανθρώπους; Να είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου; Να είμαι θυμωμένος γενικότερα;», τονίζει με όση δύναμη ψυχής διαθέτει ο πατέρας και σύζυγος που έχασε τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ