- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταγγελία ΙΣΑ: Χωρίς πρόσβαση σε γιατρούς οι ασθενείς
Για κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κάνει λόγο ο Σύλλογος
Την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς, μετά την κατάργηση των συμβάσεων των ελευθεροεπαγγελματιών Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων, την 1η Αυγούστου 2018, χωρίς να έχει διασφαλιστεί η κάλυψη του πληθυσμού από οικογενειακούς γιατρούς, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Το Υπουργείο Υγείας έχει αφήσει χιλιάδες ασθενείς χωρίς πρόσβαση στους γιατρούς που έχουν ανάγκη.
Ενώ δεν έχει καταφέρει να στελεχώσει το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επαρκή αριθμό οικογενειακών γιατρών, καταργεί τις συμβάσεις ,με τους συμβεβλημένους γιατρούς ,οδηγώντας σε αδιέξοδο τους ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν από την τσέπη τους, την επίσκεψη στον γιατρό που χρειάζονται.
Ο ΙΣΑ καλεί το Υπουργείο Υγείας, να αναστείλει την απόλυση των Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων, για να μη μείνουν στον αέρα οι ασθενείς.
Επίσης να σταματήσει να απαξιώνει τον ιατρικό κόσμο και να δημιουργήσει τις επαγγελματικές και οικονομικές προϋποθέσεις, προκειμένου να συνεργαστούν οι γιατροί και να στελεχώσουν το νέο σύστημα.
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τονίζει τα εξής:
«Το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προβλέπει φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς. Ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στις απαξιωτικές αμοιβές και συνθήκες εργασίας που καταδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού τόσο απέναντι στον επιστήμονα όσο και απέναντι στον πολίτη.
Ο Έλληνας ασθενής δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να προασπίσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη επιλογή γιατρού και την πρόσβαση όλων των πολιτών στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας.»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Πιθανόν να του έστησαν ενέδρα μέσω Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.