- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη .
Συγκεκριμένα προσοχή χρειάζεται στις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα)
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Αχαΐα)
- Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλυπτικά στοιχεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Τελευταία φάση δοκιμών για τους δύο τελευταίους συρμούς
Χιόνια στα ορεινά από την Τρίτη
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Λίγο πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς ακούστηκαν εκρήξεις
Πάνω από εκατό οι μετασεισμοί - Κανένας νεκρός
Πού απαγορεύεται το παρκάρισμα - Οι αλλαγές θα ισχύουν όλο το 24ωρο
Τι αλλάζει και τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε γειτονικό κτίριο
Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας
Πώς θα είναι ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Διακοπή δρομολογίων από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό έως την Καλαμαριά - Αυξημένη κίνηση στα λεωφορεία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρει η εταιρεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.