Ελλαδα

Σητεία: Στο νοσοκομείο υπάλληλος καθαριότητας από έκρηξη σε κάδο ανακύκλωσης

Παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anakyklosi.jpg
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέσα σε κάδο ανακύκλωσης τοποθέτησαν πολίτες, φιάλη με αγνώστου ταυτότητας αέριο με αποτέλεσμα κατά την αποκομιδή να προκληθεί έκρηξη.

Οι δυο υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου Σητείας, που συνόδευαν το απορριμματοφόρο εισέπνευσαν το αέριο και παρουσίασαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα. Ο ένας οδηγήθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το cretapost, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Νίκος Κοζυράκης,με επιστολή του που δημοσιεύει το anatolh.com, αναφέρει:

«Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η ζωή δυο εργατών καθαριότητας του Δήμου Σητείας που συνόδευαν το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης του δήμου Σητείας. Δυστυχώς εκτός από εκείνους τους συμπολίτες μας που αδιαφορούν για την καθαρότητα του Δήμου, που αφήνουν όπου τους βολεύει τα απορρίμματα τους, που δημιουργούν μικρές χωματερές, που αφήνουν σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους αλλά και που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος για σωστή ανακύκλωση, έχουμε και εκείνους τους ασυνείδητους και επικινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία ακόμα και για την ζωή των εργαζομένων και των πολιτών.

Μέσα σε κάδο ανακύκλωσης τοποθέτησαν φιάλη με αγνώστου ταυτότητας αέριο επιμελώς καλυμμένη με ανακυκλώσιμα με αποτέλεσμα κατά την αποκομιδή να γίνει μικρή έκρηξη συνοδευομένη από αέρια τα οποία εισέπνευσαν οι δυο εργαζόμενοι με συνέπεια να παρουσιάσουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα. Ο ένας νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο και ο άλλος με λιγότερα προβλήματα στο σπίτι του.

Το θέμα της απαράδεκτης και ύποπτα επικίνδυνης συμπεριφοράς ορισμένων δεν είναι υπόθεση μόνο της δημοτικής αρχής. Είναι υπόθεση όλων μας και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Καμία πλέον δικαιολογία, καμία πλέον ανοχή».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου, για το περιστατικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ