Ελλαδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την αυτοκτονία του 14χρονου στην Αργυρούπολη

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο ιδιοκτήτης σκύλων που σκότωσαν την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο ιδιοκτήτης σκύλων που σκότωσαν την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την τραγική αυτοκτονία του 14χρονου στην Αργυρούπολη, διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, ζητώντας την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το συμβάν.

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας σε εισαγγελέα ανηλίκων η οποία αναμένεται να αρχίσει άμεσα  την εξέταση μαρτύρων.

Η εντολή του εισαγγελέα είναι να αναζητηθούν και να κληθούν σε εξέταση, στην Εισαγγελία Ανηλίκων, άμεσα, όλοι όσοι ενδέχεται να μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση.

Ήδη στο θέμα έχουν εμπλακεί έξι συμμαθητές του 14χρονου, τους οποίους ο αυτόχειρας κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Η εισαγγελική λειτουργός καλείται να διευκρινίσει εάν η αυτοκτονία του 14χρονου σχετίζεται με εκφοβισμό και κακοποίησή του -bullying- από τους συγκεκριμένους συμμαθητές του ή άλλους και να εντοπίσει, σε αυτήν την περίπτωση, κάθε υπαίτιο ώστε να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος έβαλε τέλος στη ζωή του αφού επέστρεψε από πάρτι και το άψυχο σώμα του εντόπισαν οι γονείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος άφησε σημειώματα στα οποία ανέφερε ότι έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού και κατονόμαζε έξι άτομα. «Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου» γράφει στα σημειώματα ο 14χρονος, ενώ αναφερόμενος στα έξι άτομα που κατηγορεί για bullying τονίζει: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ