- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής - 24ωρη απεργία στην περιφέρεια
Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας από την ΠΟΕΔΗΝ
Σε τεράωρη στάση εργασίας προχωρούν εντός της ημέρας οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, την ώρα που οι συνάδελφοι τους στην περιφέρεια πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.
Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιούν κατάληψη στο υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η κινητοποίηση στην Αττική ξεκινά στις 11.00 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 15.00 το μεσημέρι. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη στις 11.30 έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «ομηρία πέντε μηνών και μετά απόλυση» του επικουρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα κενά στα νοσοκομεία και να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία τους.
Παλικαρισμοί Πολάκη
Ειδικότερα, η ομοσπονδία διαμαρτύρεται για την «αιφνιδιαστική» ψήφιση νόμου με τον οποίο απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι «παρά τις δεσμεύσεις και τους παλικαρισμούς Πολάκη», «παρατείνεται πέντε μήνες η ομηρία τους και μάλιστα με διακοπή και νέες συμβάσεις, διακόπτοντας έτσι τα δικαιώματα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου», καθώς και για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για το συμβασιουχικό προσωπικό γίνεται «χωρίς πριμοδότηση ούτε ενός μορίου».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, «παίζει με το επαγγελματικό μέλλον των 12.000 συναδέλφων που εργάζονται στις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με ελαστικές μορφές απασχόλησης, αδιαφορώντας για τη λειτουργία των Νοσοκομείων».
«Από τους λεονταρισμούς κατά των δικαστών την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη συνάντησή μας, φθάσαμε σήμερα στην πλήρη συμμόρφωση στις υποδείξεις των δικαστών και μάλιστα με στρεβλό, δόλιο τρόπο που οδηγεί σε απόλυση όλων.
» Ο αν. υπουργός Υγείας, παρά τις δεσμεύσεις, παρατείνει την αγωνία των συμβασιούχων για πέντε μήνες και μετά τους απολύει και βέβαια υπό την αίρεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δεχθεί την εν λόγω διάταξη και να εγκρίνει τη μισθοδοσία.
» Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ζήτησαν την απόλυση του συμβασιούχου προσωπικού, αλλά έκριναν ότι με βάση το Σύνταγμα δεν μπορούν να εργάζονται με συνεχείς ανανεωμένες συμβάσεις πέραν του 24μήνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
» Ο αν. υπουργός Υγείας, αντί να μετατρέψει τις συμβάσεις του επικουρικού και πρώην εργολαβικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου, με ταυτόχρονη σύσταση οργανικών θέσεων όπου δεν υπάρχουν, τους απολύει όλους.
» Φτάνουν τα ψέματα και οι κομπογιαννιτισμοί του αν. υπουργού Υγείας. Η κυβέρνηση επιδιώκει την παράταση της ομηρίας έως τις εθνικές εκλογές, αφαιρώντας ταυτόχρονα δικαιώματα διακόπτοντας τις τωρινές συμβάσεις που παρατείνει τη συνεχή εργασία πέραν του 24μήνου. Δεν θα τους περάσει» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.