Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι για τα 5,4 Ρίχτερ στην Πύλο
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Πάτρα
Η περιοχή είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους σεισμική δραστηριότητα δηλώνουν οι σεισμολόγοι, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί με τον σεισμό 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8:14 το πρωί στην Πύλο.
«Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
«Από την ενημέρωση που είχαμε περίπου μισή ώρα μετά τον σεισμό, δεν υπήρχαν αναφορές για τυχόν ζημιές», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες».
Όσον αφορά στην σεισμική δόνηση των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι είχε αρκετή διάρκεια, αλλά όπως τόνισε «η περιοχή μας άντεξε».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος και όλα κυλούν ομαλά», αποδίδοντας την αντίδραση των κατοίκων στο γεγονός ότι «έχουμε μάθει από σεισμούς, αφού σημειώνονται κατά καιρούς στην περιοχή μας».
Πάντως, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές για τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πύλου και έγινε αισθητός μέχρι την Πάτρα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.