Υπό κράτηση είναι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Η σύλληψή του έγινε το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν από τις 08.00, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας σε κατοικία στην Πεντέλη, όπου διαμένει φιλικό του πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν είδε μπροστά του τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν πρόβαλε αντίσταση και τους ακολούθησε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει προσαχθεί και ένα ακόμη άτομο.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία 24ωρα, η αστυνομία τον έψαχνε στην Αιτωλοακαρνανία, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην περιοχή του Ξηρομέρου. Άγνωστο, πως, ο βουλευτής κατάφερε να επιστρέψει στην Αττική και να βρει καταφύγιο στο σπίτι στην Πεντέλη, όπου τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Ο κ. Μπαρμπαρούσης βρίσκεται αντιμέτωπος με το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας μετά τα όσα ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης. «Καλω τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία» ήταν τα λόγια του που προκάλεσαν «έκρηξη» στο Κοινοβούλιο.
Κατόπιν αυτών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.
Η επεισοδιακή καταδίωξη στην Αιτωλοακαρνανία
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί επιχείρησαν να τον σταματήσουν στην Αιτωλοακαρνανία, με τον ίδιο να αναπτύσσει ταχύτητα και να ακολουθεί καταδίωξη του βουλευτικού αυτοκινήτου του.
Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ., το όχημα του κ. Μπαρμπαρούση ανέπτυξη ελάχιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα εν μέσω βροχής, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Το αστυνομικό μπλόκο είχε στηθεί στα διόδια Μεσολογγίου, με τον βουλευτή να μη συμμορφώνεται με το σήμα των αστυνομικών να σταματήσει για έλεγχο.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίζεται για το συγκεκριμένο περιστατικό της καταδίωξης είναι ανεξάρτητη από τη δικογραφία για τα όσα είπε στη Βουλή (σ.σ. παρότρυνε αξιωματικούς του στρατού να προχωρήσουν σε πραξικοπηματική σύλληψη πολιτικών προσώπων). Ο ίδιος, μάλιστα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε ζητήσει από όλους τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη να καταθέσουν με λεπτομέρειες τι συνέβη.
Οι δηλώσεις του κ. Μπαρμπαρούση στη Βουλή (σ.σ. τα κεφάλια σας στις Πρέσπες κ.α.) οδήγησαν τη Χρυσή Αυγή να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Μποτιλιάρισμα στο σημείο
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.