- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελληνικό σήμα μόνο σε γαλακτοκομικά προϊόντα που χρησιμοποιούν εγχώρια πρώτη ύλη
Τι αλλάζει στα ΠΟΠ προϊόντα
Το σήμα της ελληνικής σημαίας θα μπαίνει μόνο στα προϊόντα, των οποίων το γάλα καθώς και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά συστατικά έχουν ελληνική προέλευση, αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.
Επίσης, η εν λόγω απόφαση υπογραμμίζει πως σε ό,τι αφορά τα ΠΟΠ προϊόντα, δεν θα αναγράφεται επιπλέον επισήμανση περί προέλευσης του γάλακτος και ισχύουν οι ειδικότερες εθνικές και ενωσιακές διατάξεις.
«Η αναγραφή των υποχρεωτικών ενδείξεων γίνεται με τρόπο ανεξίτηλο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η εκτύπωση με τη μορφή inkjet, τουλάχιστον το κύριο οπτικό πεδίο της συσκευασίας του τελικού προϊόντος, πλησίον της ονομασίας πώλησης με γραμματοσειρά μεγέθους τουλάχιστον ίδιου με αυτή», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η απόφαση και προσθέτει: «Το ανωτέρω περί της γειτνίασης με την ονομασία πώλησης και το μέγεθος της γραμματοσειράς ισχύει, εκτός από τα προσυσκευασμένα προϊόντα, και για τις ειδικές ταμπέλες στα σημεία πώλησης των μη προσυσκευασμένων προϊόντων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε τροχιά υλοποίησης
Στόχος η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα
Η γυναίκα ενεργοποίησε το panic button
Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες βίντεο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.