- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
H Νατάσα Καραμανλή ΔΕΝ πάσχει από καρκίνο και ούτε έγραψε αυτό το κείμενο
Τα δημοσιεύματα, η υπόνοια και η αλήθεια
Κυκλοφορεί ένα κείμενο που αποδίδεται λανθασμένα στην Νατάσα Καραμανλή και αφήνει την υπόνοια ότι πάσχει από καρκίνο. Δεν είναι αλήθεια.
Το είδαμε στο fanpage.gr, trelokouneli.gr και alithinesgynaikes.gr
Όπως βλέπετε χρησιμοποιούν τη φωτογραφία της σύζυγου του κ. Καραμανλή, Νατάσας Παζαΐτη και αφήνουν να εννοηθεί ότι το κείμενο γράφτηκε από αυτή.
Το κείμενο είχε δημοσιευθεί αρχικά στις 6/6/2015 από την ιστοσελίδα fylada.gr και η συντάκτρια ονομάζεται Νατάσα Καραμανλή, αλλά δεν έχει την παραμικρή σχέση με την σύζυγο του κ. Καραμανλή εκτός από την συνωνυμία. Κάποια ιστολόγια το αναδημοσίευσαν και χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία της κ. Νατάσας Παζαΐτη – Καραμανλή. Αυτές τις μέρες, ξεκίνησε μια δεύτερη αναπαραγωγή του κειμένου και πάλι με την φωτογραφία της κα Παζαΐτη
Στην αρχική δημοσίευση συμπλήρωσαν:
«Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες της fylada.gr, σας ενημερώνουμε ότι ορισμένα site έκαναν αναδημοσίευση το παρόν κείμενο της κειμενογράφου μας Νατάσας Καραμανλή (ουδεμία σχέση με την σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού) δίνοντας την λανθασμένη εντύπωση προς εσάς, πως αναφερόμαστε στην κα Νατάσα Καραμανλή, σύζυγο του κου Κωνσταντίνου Καραμανλή, πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε σύγχυση φέρουν τα συγκεκριμένα site, και ευελπιστούμε σύντομα να σταματήσουν τις αναδημοσιεύσεις αυτού του είδους».
Tα δημοσιεύματα έχει διαψεύσει και η σύζυγος του κ. Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη μέσω της σελίδας στο facebook Κέντρο Μαστού Embio.
«Σήμερα αναρτήθηκε σε κάποια ιστοσελίδα άρθρο με τον τίτλο «Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής». Το άρθρο, το οποίο περιγράφει την προσωπική εμπειρία μιας γυναίκας που καταπολέμησε τη νόσο, υπογράφει συντάκτρια της ιστοσελίδας, με το όνομα Νατάσσα Καραμανλή. Η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα και στη μαζική αναπαραγωγή του άρθρου από άλλα sites αλλά και ιδιώτες.
Το ενδιαφέρον όλων μας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι δεδομένο. Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου.
Αναστασία Παζαΐτη
Γενική Χειρουργός – Χειρουργός Μαστού»
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις για το ιδιωτικό νησί
Ο σμήναρχος «έσπασε» και ομολόγησε στα πρώτα λεπτά της σύλληψής του
Οι δηλώσεις Παναγόπουλου, Κακούση και η παραίτηση της Στρατινάκη
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Το φαινόμενο που άφησε στο διάβα του καταστροφές, νεκρούς και τραυματίες
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Τέσσερις δονήσεις 2 έως 3,9 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ιεράπετρας και της Χρυσής
Δύο οι βαριά τραυματίες από το ατύχημα
O επιχειρηματίας της διασκέδασης πέθανε σε ηλικία 79 ετών
Κλειστό το τμήμα από Βασ. Γεωργίου Α’ έως Τσαμαδού – σε ισχύ εκτροπές μέχρι την αποκατάσταση
Έρευνα εθελοντών καταγράφει ελλείψεις σε χρηματοδότηση, κτηνιατρική φροντίδα και συντονισμό των δήμων
Ο μετεωρολόγος εξηγεί γιατί ο υδράργυρος θα ανέβει έως και 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα τις επόμενες ημέρες
Αστυνομική επιχείρηση της ΔΑΟΕ σε Αττική, Βοιωτία και Βόρεια Ελλάδα – κατασχέθηκαν χρήματα, όπλα και φορτηγά
Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου - Αναστέλλει τη δραστηριότητά του
Στρατηγική συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας για την ανάσχεση της νόσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.