- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τους συνέλαβαν λίγο πριν διανείμουν 1417 κροτίδες και βεγγαλικά
«Μπαρούτι» μυρίζει η Χερσόνησος λίγο πριν από την Ανάσταση
Συνελήφθησαν δύο Έλληνες για παράνομες κροτίδες και βεγγαλικά στο Ηράκλειο σήμερα μετά από έρευνες στα σπίτια που διαμένουν σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 45 και 51 ετών οι οποίοι ετοιμαζόντουσαν να διακινήσουν συνολικά 1.417 κροτίδες.
Η θέση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης είναι δεδομένη και αυστηρή σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της παράνομης κατοχής βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων δεδομένου ότι -δυστυχώς όπως τονίζουν οι αξιωματικοί- κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα: «…γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο».
Ως εκ τούτου συστήνει σε όλους κυρίως δε στους γονείς να γνωρίζουν ότι: «Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης από οποιονδήποτε απαγορεύεται. Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους και ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου. Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα. Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή». Η Τοπική ΕΛ.ΑΣ ζητάει μάλιστα να συμβάλλουν όλοι στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα νυχτερινά κέντρα της Πάτρας στην κορυφή της ελληνικής μουσικής σκηνής, αναδρομή σε μια πορεία πάνω από 30 ετών
Ο σπουδαίος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ελπίς
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους
Πώς συνέβη το τροχαίο
Περιορισμοί μπαίνουν και στα σάντουιτς και τα τοστ
Στα άκρα οδηγήθηκε η συζήτηση για την ακρίβεια στον αέρα του Open
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περιορίστηκαν οι εστίες αλλά παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η οικογένεια πριν από λίγα χρόνια έχασε το πρώτο παιδί της σε τροχαίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.