- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το «βραχιολάκι» νομοθετήθηκε και για τον Βασίλη Δημάκη
Σε απεργία πείνας ο άριστος, κρατούμενος, φοιτητής του Πολιτικού της Νομικής…
Πρόκειται για άριστο φοιτητή, μας διαβεβαιώνει ένας καθηγητής του Βασίλη Δημάκη, ο Παναγής Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τον έχει βαθμολογήσει με άριστα σε δύο μαθήματα – με 9 στο ένα και με 10 στο άλλο.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν μπορεί ένας άριστος φοιτητής, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ληστείες – αν δεν κάνω λάθος, γιατί ουδείς μας έχει ενημερώσει για τα αδικήματα για τα οποία ο Βασίλης Δημάκης έχει καταδικαστεί – να κάνει χρήση της κείμενης νομοθεσίας για να παρακολουθεί με «βραχιολάκι» τα μαθήματά του στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Να σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για το ίδιο αυτό σύστημα το οποίο επιτρέπει στον Κουφοντίνα να απολαμβάνει των νομίμων αδειών του, αλλά απαγορεύει, την ίδια στιγμή, την έξοδο με «βραχιολάκι» στον Δημάκη.
Ο κρατούμενος Δημάκης έκανε στις 14 Μαρτίου εκείνη την κίνηση, η οποία απειλεί να φέρει σε αδιέξοδο την ηγεσία της Δικαιοσύνης αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης: Προχώρησε σε απεργία πείνας και έχει χάσει μέχρι σήμερα το 8% του σωματικού βάρους του. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα πάει μέχρι τη δικαίωσή του, μέχρι το τέλος.
Η μεγάλη αντίφαση του κράτους, σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη του Βασίλη Δημάκη, είναι το γεγονός ότι αποκλείεται με δικαστική απόφαση μια νόμιμη δυνατότητα, τη στιγμή κατά την οποία είναι σαφές ότι ο νομοθέτης έχει νομοθετήσει σχετικά με το «βραχιολάκι» ακριβώς για περιπτώσεις όπως αυτή του Βασίλη Δημάκη ή, παλαιότερα, εκείνη του Νίκου Ρωμανού.
Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση, με την ελπίδα ότι δεν θα ταπεινωθούν εκ νέου οι θεσμοί, αφήνοντας τον Δημάκη να παρατείνει μέχρι λίγο πριν το τέλος την απεργία πείνας. Με την ελπίδα να ισχύσει η κείμενη νομοθεσία και για τον Βασίλη Δημάκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.