- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύο ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν τα μαθηματικά του Πολάκη
Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής για το ΚΕΕΛΠΝΟ
Τον ορισμό δύο ορκωτών λογιστών για να εξετάσουν τα διπλοεγγεγραμμένα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα, που προσκόμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, και από τα οποία προέκυψαν διχογνωμίες σχετικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποφάσισε, σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίαση η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, οι πραγματογνώμονες «είναι υποχρεωμένοι να λάβουν όλα τα στοιχεία από τους οικονομικούς απολογισμούς τους ΚΕΕΛΠΝΟ και κάθε πρόσφορο έγγραφο που θα τους βοηθήσει να βγάλουν πόρισμα για τα χρόνια που διερευνώνται και να πάρουν αντίγραφο πρακτικών από τα όσα κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Παύλος Πολάκης». Ο χρόνος που ορίστηκε έως ότου παραδοθεί το πόρισμα είναι ένας μήνας συμπεριλαμβανομένων και των ημερών του Πάσχα.
Στην πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα διαφώνησε η ΝΔ, όχι ως προς τον διορισμό πραγματογνώμονα, αλλά ως προς τα πρόσωπα που πρότεινε ο κ. Λάππας.
Συγκεκριμένα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να ορίσει η επιτροπή ως πραγματογνώμονες πρόσωπα από τον σχετικό δικαστικό κατάλογο που υπάρχει σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν θα έπρεπε να παρακάμψει το Σώμα των Ορκωτών Ελεγκτών, που η αρμοδιότητά του είναι να ελέγχει δημόσιους οργανισμούς». Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκε από τον κ. Λάππα, είναι να οριστούν συγκεκριμένα πρόσωπα, οι Νικόλαος Νάκκας και Νικόλαος Σύλλας, στελέχη του Σώματος Ορκωτών ελεγκτών, εξειδικευμένα στα οικονομικά στον χώρο της Υγείας.
Η ΝΔ από την πλευρά της, διά στόματος Γιάννη Κεφαλογιάννη, πρότεινε τον πίνακα πραγματογνωμόνων, σημειώνοντας ότι «ο δικαστικός ορισμός πραγματογνώμονα, και όχι η επιλογή προσώπων από την ίδια την Επιτροπή, θα συνεισφέρει στο κύρος του πορίσματος».
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη σημείωσε ότι «πρέπει να διερευνηθούν τα όσα κατέθεσε στην Εξεταστική ο κ. Πολάκης, αλλά και να εξεταστούν όλες οι τραπεζικές κινήσεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να αποδειχθεί αν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος πρότεινε για την πραγματογνωμοσύνη τους πανεπιστημιακούς Διονύση Χιόνη, Βασίλη Πολυμένη και Νικόλαο Διώτη, ενώ ζήτησε να επεκταθεί ο έλεγχος και στα οικονομικά πεπραγμένα του «Ερρίκος Ντυνάν».
Τέλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς από Το Ποτάμι συμφώνησε ως προς την πραγματογνωμοσύνη, ωστόσο ζήτησε, στα δύο πρόσωπα που πρότεινε η πλειοψηφία διά στόματος Σπύρου Λάππα, να προστεθεί και ένας τρίτος πραγματογνώμονας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες δημοσιογραφικές φωνές της εποχής
Το σημερινό σκίτσο του
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.