Ελλαδα

Ο Ρουβίκωνας χτύπησε τη Novartis

Η απάντηση της εταιρίας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
novartis_-_panagopulos.jpg
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Επίθεση που προκάλεσε υλικές μόνο ζημιές έκαναν σήμερα, Κυριακή νωρίς το πρωί, μέλη της αναρχικής οργάνωσης Ρουβίκωνας στα γραφεία της Novartis Ελλάς, στη Μεταμόρφωση (Κουκουβάουνες). Ακολούθησε ανακοίνωση των επιτεθέντων, και απάντηση της εταιρίας. 
 
Λεπτομερέστερα:
 
Η επίθεση έγινε στις 6 το πρωί. Μέλη του Ρουβίκωνα πήδηξαν τα κάγκελα της περίφραξης, ακινητοποίησαν το φύλακα χωρίς να τον βλάψουν, έσπασαν τζάμια, έριξαν κόκκινες μπογιές κι αποχώρησαν ανενόχλητοι, αφήνοντας πίσω τους μια από τις βαριοπούλες που είχαν χρησιμοποιήσει. 
 
Στη συνέχεια η οργάνωση, με σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αργότερα ανέλαβε την ευθύνη. Η ανακοίνωση λέει, ανάμεσα στ΄ άλλα,  ότι «η Novartis είναι η κορυφή του παγόβουνου που έγινε ορατή αυτή την περίοδο»
 
«Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες».  
 
«Με τον κλάδο της Υγείας δεν έχουμε τελειώσει». 
 
Ακολούθησε ανακοίνωση της πληγείσας εταιρίας, που ανάμεσα στ΄ άλλα λέει: «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά την επίθεση που έγινε… Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης, παρά μόνο υλικές ζημιές, τις οποίες δεν έχουμε αποτιμήσει ακόμη πλήρως.
 
H Novartis καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή καταστροφικής πράξης. Απευθύνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων μας, η προστασία των οποίων είναι προτεραιότητά μας».
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.