Ελλαδα

«Πρεμιέρα» στα γυαλιά χωρίς προ-πληρωμή για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση - Υπεγράφησαν οι πρώτες συμβάσεις - Πλαφόν στο διαθέσιμο κονδύλι για οπτικά είδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
glasses2342342.jpg
eyelab.gr

Σε συνεργασία με 100 συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών εγκαινιάζει το νέο σύστημα χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών προς τους ασφαλισμένους του ο ΕΟΠΥΥ.

Βασική διαφορά σε σχέση με τα όσα ίσχυαν είναι ότι οι ασφαλισμένοι δεν καλούνται πλέον να προ-πληρώνουν για την αγορά οπτικών ειδών. Μέχρι σήμερα οι ενδιαφερόμενοι έπαιρναν παραπεμπτικό από τον συμβεβλημένο οφθαλμίατρο και προχωρούσαν στην αγορά των γυαλιών από το κατάστημα οπτικών. Στη συνέχεια με την απόδειξη, απευθύνονταν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και έπαιρναν πίσω τα 100 ευρώ που καλύπτει ο φορέας για οπτικά ανά τετραετία. Πλέον, ο οπτικός είναι αυτός που θα αποζημιώνεται από τον Οργανισμό.

Οι νέες συμβάσεις που πήραν έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αφορούν σε καταστήματα οπτικών στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τις Σέρρες. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό δίκτυο συμβεβλημένων καταστημάτων έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν πρόσβαση και να εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα.

Ειδική σήμανση

Τα συμβεβλημένα καταστήματα θα έχουν ειδική σήμανση του ΕΟΠΥΥ που θα πιστοποιεί ότι πρόκειται για συμβεβλημένους παρόχους (Συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με άρθρο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για το έτος 2018 για παροχές που αφορούν σε οπτικά είδη, διαμορφώνεται στα 50 εκατ. ευρώ (25 εκατ. ευρώ με αναγωγή ανά εξάμηνο).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.