Ελλαδα

Ξύλο μπροστά στη Βουλή: 7 φωτογραφίες από τα επεισόδια διαδηλωτών με αστυνομικούς

Ένταση, συνθήματα κατά της κυβέρνησης και χρήση χημικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xilo23423432243234-exo.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Άναψαν τα αίματα μπροστά στη Βουλή, όταν λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι της Παρασκευής διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης.

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

xilo-4.jpg

Ομάδα διαδηλωτών, που συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ, μαζί με φοιτητές και μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιχείρησαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο από την πλευρά όπου βρίσκεται το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

xilo-3.jpg

xilo-5.jpg

Εκατοντάδες αστυνομικοί τούς έκλεισαν τον δρόμο, τους απώθησαν και έκαναν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

xilo-2.jpg

xilo-1.jpg

Για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν αποπνικτική από τη χρήση των δακρυγόνων. Κατά τη διάρκεια της έντασης, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα, προκλήθηκαν φθορές στα «σπιτάκια» όπου στέκονται οι τσολιάδες. 

Νωρίτερα, χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που εισήχθη σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα.

Προηγήθηκε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, στην οποία παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «αισχρό» το πολυνομοσχέδιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ