- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο Κιλκίς το πρωί της Τρίτης. Ο σεισμός, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη Θεσσαλονίκη. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 62 χλμ. βόρεια της Θεσσαλονίκης και 364 χλμ. βόρεια της Αθήνας. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 12 χλμ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 06.24.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αμέσως μετά, ακολούθησε δόνηση 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Τριπλή σεισμική δόνηση
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σημειώθηκε τριπλή σεισμική δόνηση στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 00.13 και είχε ως επίκεντρο τον εστιακό χώρο, 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δροσάτου. Η δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό της βάθος εντοπίστηκε στα 2 χλμ.
Τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση σχεδόν με τα ίδια χαρακτηριστικά και μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Τέλος, τρία λεπτά αργότερα και έξι συνολικά μετά τον πρώτο σεισμό, σημειώθηκε μία ακόμα δόνηση (και πάλι με τα ίδια χαρακτηριστικά) που είχε μέγεθος 3,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και σε χωριά της πΓΔΜ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σώθηκε από ναυαγοσώστες που της έκαναν ΚΑΡΠΑ
Πού οφείλεται το φαινόμενο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ενισχύει την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού μετά από δωρεά της Ι. Τσέτη
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί αναμένονται το επόμενο 24ωρο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η διαδικασία έκδοσης και το κόστος
Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με τα τρία τελευταία μαθήματα
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Διαδέχεται τη Μαίρη Μηνά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.