- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ηλέκτρα»: Από την Ιταλία έρχεται το νέο βαρομετρικό χαμηλό με βροχές και χιόνια
Δείτε την πρόγνωση μέχρι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας, η επονομαζόμενη «Ηλέκτρα», αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας κυρίως κατά το διήμερο Πέμπτη 28/12 - Παρασκευή 29/12.
Η Ηλέκτρα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα οργανωθεί πάνω από τη Β. Ιταλία, με πίεση στο κέντρο της στο εύρος των 986-988hPa, και θα κινηθεί αργά ανατολικά, προκαλώντας κύματα διαταραχών που θα επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Τετάρτης 27/12:
Από αργά το βράδυ της Τετάρτης 27/12, περιμένουμε επιδείνωση του καιρού στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα πεδινά, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας και από τα βορειοδυτικά θα ενταθούν.
Την Πέμπτη 28/12 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες,. Τα ισχυρότερα φαινόμενα μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενώ τις βραδινές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο.
Πυκνές χιονοπτώσεις - με κατά τόπους μεγάλα ύψη χιονόστρωσης - θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά(εκτιμώμενα υψόμετρα πάνω από τα 1000 μέτρα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1200 μέτρα στις υπόλοιπες περιοχές). Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι άνεμοι θα επηρεάσουν και πολλές κυρίως ημιορεινές και ορεινές χερσαίες περιοχές.
Την Παρασκευή 29/12, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Κρήτη και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου - ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις - τοπικά πυκνές - θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα κυρίως της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και τηςΠελοποννήσου (εκτιμώμενα υψόμετρα πάνω από τα 800-900 μέτρα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1000-1200 μέτρα στα υπόλοιπα).
Πάντως στην κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πρόσκαιρα, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και στη Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν παντού σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση πνέοντας με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επτά συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.