Σημαντική επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου.
Τα ισχυρότερα φαινόμενα έως και τις μεσημεριανές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενώ τις βραδινές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 11 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα παράκτια τμήματα, και 7-8 μποφόρ στα νησιωτικά τμήματα.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται το βράδυ να είναι τοπικά ισχυρά..Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά στο Σαρωνικό θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε μέτριους έως ισχυρούς και πρόσκαιρα στα ανοικτά του Θερμαϊκού σχεδόν θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.
Πηγή: meteo.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.