- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Θεσσαλονίκη: 20 χρόνια φυλακή στον 76χρονο που πυροβόλησε τον δικηγόρο του
Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό
Σε συνολική ποινή κάθειρξης 20,5 ετών καταδικάστηκε 76χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι πυροβόλησε τον 45χρονο δικηγόρο του, τον οποίο θεώρησε υπαίτιο για τη δικαστική έκβαση που είχε υπόθεση που χειρίστηκε.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις φυλακές.
Το πρωτοφανές περιστατικό διαδραματίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο γραφείο του δικηγόρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από λογομαχία, ο δράστης έβγαλε ένα περίστροφο που είχε πάνω του και πυροβόλησε τρεις φορές τον 45χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σε διάφορα σημεία του σώματος.
Αμέσως μετά, ο ηλικιωμένος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, ενώ ο δικηγόρος διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου μετά από μακροχρόνια νοσηλεία, επανήλθε.
Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 76χρονος είπε πει ότι ξέσπασε καβγάς, όταν ο δικηγόρος τον ενημέρωσε ότι παραιτείται από υπερασπιστής του. Ο ίδιος απολογήθηκε τότε, ότι θα έβγαινε το σπίτι του σε πλειστηριασμό, βάσει δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα αδέλφια του σε αντιδικία που είχαν για τα κληρονομικά τους. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, πάντως, ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε στη διάρκεια πάλης με τον δικηγόρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.